Spectaculaire science fiction-film War of the Worlds woensdag te zien op RTL 7

Spectaculaire science fiction-film War of the Worlds woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Het iconische verhaal War of the Worlds van H.G. Wells heeft meerdere verfilmingen, een legendarisch hoorspel van Orson Welles, diverse tv-series en zelfs een muziekalbum van Jeff Wayne opgeleverd. Woensdag kun je van de filmversie van Steven Spielberg genieten op RTL 7. De film is ook te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Deze versie van War of the Worlds speelt zich af in het Amerikaanse New Jersey. De gescheiden havenarbeider Ray Ferrier (gespeeld door Tom Cruise) krijgt daar voor het eerst in lange tijd weer eens zijn tienerzoon Robbie en jonge dochtertje Rachel over de vloer. Vooral de relatie met zijn tienerzoon kent de nodige problemen en na de zoveelste botsing neemt Robbie de auto stiekem mee. De ongeruste Ferrier gaat op zoek, maar er drijft een enorme onweersbui over. De bliksem slaat meerdere keren op dezelfde plek in en er blijken enorme, kwaardaardige, buitenaardse machines op de aarde te zijn geland.

Spektakel in het kwadraat
Het verhaal van War of the Worlds blijft ook, ruim honderd jaar na de publicatie van het boek, nog altijd even fascinerend en huiveringwekkend. Meesterfilmer Steven Spielberg weet wel raad met dit science fiction-verhaal; hij maakt er een Spielbergiaans spektakel van, waarbij vooral de enorme buitenaardse machines angst en ontzag inboezemen. Tom Cruise is weer de actieheld zoals we die van hem kennen, maar in bijrollen maken een zeer jonge Dakota Fanning en Oscarwinnaar Tim Robbins indruk. Het zijn echter de special effects die de show stelen.

War of the Worlds (2005) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op woensdag 29 januari om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spectaculaire science fiction-film War of the Worlds woensdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV