Donderdag in Stand van Nederland: hoe gaan we om met vergrijzing?

Donderdag in Stand van Nederland: hoe gaan we om met vergrijzing?
De Nederlander wordt steeds ouder

Kijktip :

In deze roerige tijden krijgt Nederland te maken met diverse problemen. Eén van die issues is de toenemende vergrijzing in ons land. De Nederlander wordt steeds ouder en de babyboomers bereiken binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd. Hoe gaan we daarmee om?

Hogere zorgkosten
In Stand van Nederland worden de verhalen achter de economische cijfers in Nederland verteld. De hogere leeftijdsverwachting zorgt er bijvoorbeeld voor dat de zorgkosten in de toekomst sterk zullen toenemen. Verouderingsbioloog Peter de Keizer hoopt uitkomst te bieden, want zijn onderzoek kan ertoe leiden dat mensen gezonder oud worden. Hierdoor zullen de zorgkosten drastisch dalen.

Jeugdige uitstraling
Het draait tegenwoordig echter niet alleen meer om gezond oud worden; mensen willen er ook steeds langer jeugdig uitzien. Het is tekenend dat het aantal haartransplantaties in dertig jaar tijd met 2400 procent (!) is toegenomen. Er komt ook een Amstelveense geneesheer aan het woord, die met behulp van eeuwenoude Chinese wijsheden mensen zowel gezond als jeugdig stokoud kan laten worden.

De uitzending van Stand van Nederland over de ouder wordende Nederlander is op donderdag 30 januari om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Stand van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Stand van Nederland: hoe gaan we om met vergrijzing? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV