Schitterende docu over Jacques Brel donderdag op Canvas

Schitterende docu over Jacques Brel donderdag op Canvas
Legendarische Belgische zanger

Kijktip :

De beroemde Belgische chansonnier Jacques Brel is al meer dan veertig jaar niet meer onder ons, maar zijn muziek leeft nog altijd voort. De documentaire Gek van het leven duikt in het bijzondere leven van Brel.

Longkanker
Jacques Brel werd in 1929 geboren als een gewone Brusselaar. Met zijn muziek wist hij al snel een groot publiek te bereiken en de harten van vele muziekliefhebbers te veroveren. Na een prachtige carrière bracht hij zijn laatste levensjaren door op het Frans-Polynesische eiland Hiva Oa, nadat er longkanker bij hem werd geconstateerd. Philippe Kohly schetst in deze docu een uitgebreid beeld van Brel.

Mysterieus en welbespraakt
Daarvoor gebruikt hij geen getuigenissen, maar alleen interviews en uitspraken van Brel zelf - een genie op de planken, tegelijkertijd mysterieus en welbespraakt. In Nederland kennen we Brel voornamelijk van zijn legendarische chanson 'Ne me quitte pas', maar hij is in de Top 2000 ook vertegenwoordigt met liedjes als 'Voir un ami pleurer', 'Le moribond' en het Nederlandstalige 'Mijn vlakke land'.

De documentaire Jacques Brel: Gek van het leven is op donderdag 30 januari om 23.15 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterende docu over Jacques Brel donderdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV