Recensie: Gretel & Hansel is 'knibbel, knabbel, knuisje' zonder echte horror

Recensie: Gretel & Hansel is 'knibbel, knabbel, knuisje' zonder echte horror
Met Sophia Lillis en Alice Krige

Film :

Vanaf donderdag 30 januari is de film Gretel & Hansel te zien in de Nederlandse bioscopen. "En ze leefde nog lang en gelukkig": Dat is niet het uitgangspunt van deze morbide en donkere versie van het wereldberoemde sprookje van de gebroeders Grimm. Lees hier de filmrecensie van Gretel & Hansel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Lang geleden, in een ver sprookjesland, worden een jonge vrouw en haar kleine broertje verstoten door hun moeder. Wanhopig op zoek naar eten en werk betreden ze een donker bos, waar ze een jager ontmoeten die hen nog dieper het bos in leidt. Aan het einde van hun latijn ontdekken ze een magisch huisje waar een ogenschijnlijk vriendelijke oude vrouw hen opvangt. Weet Gretel haar kleine broertje te beschermen tegen het gevaar wat dreigt?

Actrice Sophia Lillis in de film 'Gretel & Hansel'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Er klopt veel aan deze moderne. maar zeer duistere vertelling van het wereldberoemde sprookje. De duistere sfeer, prachtige muziek, vreemde geluidseffecten en een mooie cast met Sophia Lillis (It) en de bijna demonische heks Holda (sterk vertolkt door Alice Krige). Ook de fantastische artistieke beelden scoren punten. Maar: niet iedereen zal de film de hemel in prijzen. Zo wordt de film als horror in de markt gezet, maar is er van echte horror geen sprake. Ook ontbreekt het aan spanning, waarbij de aandacht langzaam naar een dieptepunt zakt. Filmhuisliefhebbers genieten meer, maar het grote publiek zal balen dat ze een kaartje hebben gekocht. 2 sterren.

Cast
Naast Sophia Lillis (It Chapter Two) en Samuel Leakey (MotherFatherSon) is ook Alice Krige (Thor: The Dark World) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Oz Perkins (I Am the Pretty Thing That Lives in the House).

Gretel & Hansel is vanaf 30 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller, Horror. Tijdsduur: 88 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV