Sinterklaasjournaal beter bekeken dan ooit

Sinterklaasjournaal beter bekeken dan ooit
Avonturen van Sint en Pieten trekken dagelijks veel bekijks

Nieuws

Het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp (NPO 3) is dit jaar beter bekeken dan ooit. Dagelijks bekeken gemiddeld 1.060.000 mensen de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten rond het sinterklaasfeest.

Het record uit 2014 is met de nieuwste editie uit de boeken. Drie jaar geleden bereikte de Zwarte Pietendiscussie een hoogtepunt toen de NTR ook gekleurde pieten inzette. Dat jaar keken gemiddeld 1.017.000 Nederlanders van drie jaar en ouder naar het Sinterklaasjournaal, gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal

De reguliere kijkcijfers die dagelijks worden gepubliceerd door Stichting Kijkonderzoek gaan over de doelgroep vanaf 5 jaar. In die groep bekeken dit jaar gemiddeld 857.000 mensen het Sinterklaasjournaal. Ook die score is hoger dan in 2014 (810.000).

Maandag is de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal van dit jaar uitgezonden. In november 2018 worden nieuwe afleveringen verwacht.

Tags: zapp, record, sinterklaas, sinterklaasfeest, kijkcijfers, sinterklaasjournaal, pietendiscussie, pieten, doelgroep, dieuwertje blok

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »