Tweede Millennium-deel De vrouw die met vuur speelde zaterdag op NPO 3

Tweede Millennium-deel De vrouw die met vuur speelde zaterdag op NPO 3
Het verhaal van Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander gaat verder

Kijktip :

Na het bloedstollende eerste deel, dat afgelopen zaterdag (25 januari) werd uitgezonden op NPO 3, volgt vanavond (1 februari) de tweede Millennium-film De vrouw die met vuur speelde. Je kunt de film ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Het eerste deel (Mannen die vrouwen haten) liet ons kennismaken met Mikael Blomkvist (gespeeld door Michael Nyqvist) en Lisbeth Salander (Noomi Rapace), een onwaarschijnlijk maar geniaal team. Ze ontrafelden een moordmysterie, maar dat vormde een afgerond verhaal. In deel twee bereidt Dag Svensson, een jonge journalist bij Millennium, een artikel voor over prostitutie en mensenhandel in Zweden. Maar voor hij het stuk kan publiceren, wordt hij samen met zijn vriendin doodgeschoten. Op het moordwapen staan vingerafdrukken van Lisbeth Salander...

Bestsellers
De Millennium-films zijn gebaseerd op de enorme bestsellers van de Zweedse auteur Stieg Larsson, die overleed voor zijn boeken gepubliceerd werden. De Zweedse filmtrilogie werd al in 2009 voltooid; de films werden in recordtempo na elkaar uitgebracht. Hollywoodregisseur David Fincher waagde zich in 2011 aan de verfilming van het eerste boek, The Girl with the Dragon Tattoo, met Daniel Craig en Rooney Mara in de hoofdrollen. Sindsdien is er echter niks meer vernomen van de eventuele vervolgfilms. In plaats daarvan kunnen we gelukkig genieten de fantastische Zweedse producties.

Millennium: De vrouw die met vuur speelde (2009) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 1 februari om 23.05 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV