Zondag in Andere Tijden Sport: Feyenoord wint de Europa Cup I

Zondag in Andere Tijden Sport: Feyenoord wint de Europa Cup I
Terugblik op legendarische prestatie uit 1970

Kijktip :

Ajax mag dan de recordhouder zijn op het gebied van Nederlandse Europa Cup I/Champions League-overwinningen (de Amsterdammers wonnen het toernooi vier keer), Feyenoord was de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I won. Andere Tijden Sport blikt terug.

"We hebben 'm!"
Met de toepasselijke titel We hebben 'm! gaat het programma terug in de tijd naar het jaar 1970. Als eerste Nederlandse voetbalclub wint Feyenoord de Europa Cup I door in de finale het Schotse Celtic met 2-1 te verslaan. De doelpunten van Rotterdamse kant komen op naam van Rinus Israël en de spits Ove Kindvall. Bij terugkomst in Rotterdam worden de spelers van Feyenoord onthaald als helden.

Op de foto met de cup
Om de duizenden mensen iets tastbaars terug te geven, mogen belangstellenden in een paviljoen in de stad op de foto met de Europa Cup. Al die foto's vormen het uitgangspunt voor deze aflevering van Andere Tijden Sport in de aanloop naar de vijftigste verjaardag van die gedenkwaardige finale in Milaan. De mensen die erbij waren delen hun herinneringen.

De aflevering van Andere Tijden Sport over de Europa Cup-winst van Feyenoord is op zondag 2 februari om 23.05 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Andere Tijden Sport: Feyenoord wint de Europa Cup I of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV