Spannende eerste Taken-film zondag te zien op Veronica

Spannende eerste Taken-film zondag te zien op Veronica
Actiethriller ook te streamen via onder meer Netflix

Kijktip :

Liam Neeson lijkt alles te kunnen. De Ierse acteur schitterde al in dramatische films als Schindler's List, Michael Collins en Silence, maar is net zo op zijn gemak in keiharde actiefilms - zoals het waanzinnige Taken. De film is zondag te zien op Veronica en te streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Neeson speelt de voormalige CIA-agent Bryan Mills, die samen met zijn gescheiden vrouw Lenore (Famke Janssen) een tienerdochter, Kim (Maggie Grace), heeft. Na lang zeuren mag Kim met haar vriendin op reis naar Europa, maar wel op de voorwaarde dat ze haar vader regelmatig op de hoogte houdt. Wanneer Kim op de eerste avond naar haar vader belt, ziet ze dat haar vriendin in de andere kamer op gewelddadige wijze ontvoerd wordt. Even later wordt ze zelf ook gekidnapt. Bryan reist naar Parijs en zweert wraak op de Oost-Europese vrouwenhandelaars.

Keiharde actieknaller
Liam Neeson was ten tijde van de opnames van Taken al dik in de vijftig, maar hij maakt niettemin indruk in deze keiharde actiethriller. De critici waren niet allemaal even enthousiast over deze film, maar het publiek smulde ervan en Taken kreeg twee vervolgen (die de komende zondagen ook op Veronica te zien zijn). Naast Neeson kunnen we in deze film ook genieten van Neerlands trots Famke Janssen, die opnieuw een fraaie film aan haar indrukwekkende Hollywood-cv toevoegde.

Taken (2008) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zondag 2 februari om 20.00 uur te zien op Veronica.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV