OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in februari 2020

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in februari 2020
In de bioscoop, Netflix, Disney Plus, Videoland, NPO Start en Ziggo

Kijktip :

Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series in de bioscoop en op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Start en op tv.


The Twilight Saga (1 februari)

Netflix


Voor de liefhebbers van vampieren, Robert Pattinson en Kristen Stewart is er goed nieuws: vanaf 1 februari is de gehele Twilight Saga te zien op Netflix! Met Twilight (2008), The Twilight Saga: New Moon (2009), The Twilight Saga: Eclipse (2010) en beide delen van The Twilight Saga: Breaking Dawn (2011 en 2012). Bekijk hier meer over Twilight.


Ex Machina (1 februari)

Videoland
Een van de best geschreven sci-fi films van de laatste jaren, met Alicia Vikander en Oscar Isaac in de hoofdrollen. Won de Oscar voor beste visuele effecten 2014. Bekijk hier meer over Ex Machina.


E.T. The Extra Terrestrial (2 februari)

Videoland
Een klassieke Steven Spielberg-film met de magische muziek van John Williams. Eigenlijk zo klassiek dat als men de naam hoort, er eigenlijk gelijk belletjes gaan rinkelen. Bekijk hier waar je E.T. The Extra Terrestrial nog meer kunt kijken.


Platoon (5 februari)

Videoland
Nog zo'n Oscargoude film, met een cast die nu tot gevestigde Hollywoodnamen gerekend mag worden (o.a. William Dafoe, Martin Sheen en Johnny Depp). Een levensecht oorlogsverhaal. Bekijk hier waar je Platoon nog meer kunt bekijken.


Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn (5 februari)

Bioscoop
In het jaar 1999 was de film Kruimeltje een doorslaand succes in de bioscoop. De arme straatjongen komt terug in een splinternieuw avontuur. Hij wordt herenigd met zijn ouders in een prachtig huis op het platteland. Maar hij mist het stadsleven en besluit om weg te lopen, naar een nieuw avontuur met zijn hond Moor. Familiefilm van de bovenste plank. Lees hier meer over de film Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn.


Toy Story 4 (5 februari)

Disney Plus


De beste Disney-film van 2019 zal binnenkort op Disney Plus verschijnen. Of dat deze maand is of ergens in de komende maanden is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de release gelijk lopen met Lamp Life. Bekijk hier waar je Toy Story 4 nog meer kunt kijken.


A Hidden Life (6 februari)

Bioscoop
Gebaseerd op echte gebeurtenissen. A Hidden Life is het dramatische verhaal van onbezonnen held Franz Jägerstätter die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten. Wanneer de Oostenrijkse boer geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw Fani en kinderen die hem op de been houden. Lees hier meer over de film A Hidden Life.


Little Women (6 februari)

Bioscoop
Regisseur Greta Gerwig is verantwoordelijk voor de indrukwekkende en prachtige film Lady Bird. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor deze nieuwe film Little Women. Vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth groeien in de negentiende eeuw op onder de vleugels van hun moeder Marmee. Destijds was de Amerikaanse Burgeroorlog in volle gang, waardoor de vrouwen nóg harder hun eigen weg in de maatschappij moeten vinden. Maar vooral ook in de liefde. Lees hier meer over de film Little Women.


The Lodge (6 februari)

Bioscoop
Er komt weer een horrorfilm aan van de makers van Goodnight Mommy, de film waarbij het publiek schreeuwend van paniek de bioscoopzaal moest verlaten. Dat zal nu best meevallen, ondanks dat de trailer er best eng uitziet. Door het verlies van hun moeder zijn Mia en Aidan gedwongen mee te gaan met hun nieuwe stiefmoeder. Een afgelegen berghut is het decor waarin ze bedreigt worden door bovennatuurlijke krachten. Lees hier meer over de film The Lodge.


Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (6 februari)

Bioscoop
Tijdens de opnames van Suicide Squad stelde actrice Margot Robbie aan Warner Brothers voor om een spin-off te maken rond haar personage Harley Quinn en enkele andere vrouwelijke antihelden van DC Comics. Harley Quinn kennen we vooral als het liefje van Joker, maar ze is zoveel meer. Lees hier meer over de film Birds of Prey.


Vlucht HS13 (6 februari)

Videoland
Het leven van de succesvolle Liv stort in elkaar als haar man Simon omkomt bij een vliegtuigongeluk. Dan ontstaan er twijfels: Simon is nooit ingecheckt. Waar is Simon en waarom laat hij niets horen? Bekijk hier meer over Vlucht HS13.


High Maintenance, S4 (6 februari)

Ziggo


In seizoen vier heeft The Guy (een naamloze wietdealer) afscheid genomen van zijn camper, en rijdt hij - vergezeld door een hond - weer rond op de fiets. Bekijk hier meer over High Maintenance.


Locke & Key, S1 (7 februari)

Netflix


Deze serie is gebaseerd op de graphic novels van Joe Hill (de zoon van Stephen King). Het verhaal volgt drie kinderen die na de mysterieuze dood van hun vader samen met hun moeder weer terugkeren naar hun ouderlijk huis. Bekijk hier meer over Locke and Key.


Timmy Failure: Mistakes Were Made (7 februari)

Disney Plus


De boekverfilming volgt de fantasierijke Timmy Failure, die samen met zijn partner, een enorme ijsbeer genaamd Total, een detectivebureau runt. Bekijk hier meer over Timmy Failure: Mistakes Were Made.


Saving Private Ryan (9 februari)

Videoland
De Tweede Wereldoorlog is weer een heel actueel thema het komend jaar (in verband met 75 jaar bevrijding). Juist daarom moet iedereen deze film gezien hebben. Emotioneel en met uitstekende hoofdrollen van Matt Damon en Tom Hanks. Bekijk hier meer over Saving Private Ryan.


Hollands Hoop, S3 (9 februari)

NPO 3
In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij, door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Bekijk hier meer over Hollands Hoop


To All the Boys: P.S. I Still Love You (12 februari)

Netflix


To All the Boy's I've Loved Before was de best bekeken Netflix-film van 2018 en dus kon een sequel niet uitblijven. Lara Jean en Peter zijn officieel een stelletje. Lara Jean leunt vooral op haar zussen voor het broodnodige advies, maar ze krijgt nog onverwachte steun van de oude Stormy. Bekijk hier meer over To All the Boys: P.S. I Still Love You.


Narcos Mexico, S2 (13 februari)

Netflix


In de nieuwe reeks gaan we veel meer zien van DEA-agent Walt Breslin, gespeeld door Scoot McNairy. Zijn personage werd onthuld aan het einde van het eerste seizoen en opent nu de jacht op Félix Gallardo. Bekijk hier meer over Narcos Mexico.


Primal (13 februari 2020)

Bioscoop
Acteur Nicolas Cage weet van geen ophouden, en hij heeft dit keer Neerlands trots Famke Janssen aan zijn zijde. De situatie in het verhaal is wat ongelukkig, want een groot schip met exotische dieren en een gevaarlijke moordenaar staat centraal. Als deze enge man weet uit te breken en de roofdieren bevrijdt, moet Frank vechten voor zijn leven. Een B-film in de dop. Lees hier meer over de film Primal.


Sonic the Hedgehog (13 februari)

Bioscoop
De wereld was begin vorig jaar in een grote 'shock' toen de eerste trailer van de gameverfliming van SEGA-game Sonic the Hedgehog uit kwam. De reacties waren niet voor de poes en de makers kondigde beterschap aan. Een jaar verder lijkt dit te gaan lukken. De nieuwe versie van de supersnelle egel lijkt best leuk te worden. Ringen verzamelen en vechten tegen de superschurk Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey). Lees hier meer over de film Sonic the Hedgehog.


Bridget Jones’s Diary (14 februari)

Videoland
Valentijnsdag, en dat betekent: romcoms. Dat dacht Videoland ook, want in de maand februari wordt er een enorme bende liefdevolle films op de dienst gedropt. We halen er eentje uit: Bridget Jones's Dairy. Bekijk hier meer over Bridget Jones's Dairy.


Briarpatch (14 februari)

Ziggo


In Briarpatch geeft Rosario Dawson (The Defenders) gestalte aan Allegra Dill, die terugkeert naar het grensstadje in Texas waar ze opgroeide, om de moord op haar zus - die door een autobom om het leven is gekomen - op te lossen. Haar zoektocht naar de moordenaar verandert echter in een gevecht om de overal aanwezige corruptie in haar kleine geboortestad de kop in te drukken. Bekijk hier meer over Briarpatch.


The SpongeBob Movie: Sponge out of Water (16 februari)

Videoland
Komend jaar verschijnt het tweede deel uit de nieuwe Spongebob-filmreeks, maar nu al kun je op Videoland de eerste kijken. Bekijk hier meer over The SpongeBob Movie: Sponge out of Water.


Clone Wars, S7 (17 februari)

Disney Plus


Het langverwachte zevende seizoen van de Star Wars animatieserie Clone Wars komt deze maand naar Disney+. Het laatste seizoen stamt alweer uit 2015, dus het is de hoogste tijd! Bekijk hier meer over Clone Wars.


Outlander, S5 (17 februari)

Ziggo


In het vijfde seizoen moeten alle Frasers, inclusief dochter Brianna (Sophie Skelton), samenkomen als een echte familie om hun nieuwe thuis te beschermen. Ondertussen zit Jamie (Sam Heughan) nog in de knel met gouverneur William Tryon (Tim Downey), terwijl Claire (Caitriona Balfe) gebruik moet maken van haar medische kennis. Bekijk hier waar je Outlander nog meer kunt kijken.


Strike Back, S7 (17 februari)

Ziggo


De actieserie Strike Back draait om de leden van Section 20, een speciale eenheid van de Britse geheime dienst, die overal ter wereld terroristen bestrijden en daarbij de meest gevaarlijke missies uitvoeren. Bekijk hier meer over Strike Back.


Men in Black: International (18 februari)

Netflix


De totaal geflopte MIB-sequel met de Marvel-sterren Chris Hemsworth en Tessa Thompson is al vrij rap op Netflix te zien. En ga hem vooral kijken, want hij is stiekem toch beste wel leuk. Bekijk hier meer over Men in Black: International.


The Call of the Wild (19 februari)

Bioscoop
Acteur Harrison Ford (inmiddels 77 jaar) doet het weer! Dit keer geen hoed en zweep, maar een wild avontuur met de heldhaftige hond Buck in de hoofdrol. Deze film is een hybride van live action en geanimeerde filmproductie. Gebaseerd op het legendarische avontuur van Jack London lijkt dit een echte avontuurlijke familiefilm te gaan worden. Ook gaat er een Nederlands gesproken versie draaien in de bioscoop. Lees hier meer over de film The Call of the Wild.


Brimstone (21 februari)

Videoland
Een western-achtige thriller van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven. De namen in de cast zijn niet mals: naast de Nederlandse trots Carice van Houten ook Dakota Fanning, Kit Harington en Guy Pierce! Bekijk hier meer over Brimstone.


Kees & Co, S2 (22 februari)

Videoland
De comeback van de klassieke Nederlandse tv-serie Kees & Co was een redelijk succes, maar blijkbaar niet succesvol genoeg voor Chantal Janzen om te blijven hangen. Zodoende wordt zij in dit tweede seizoen vervangen door Tina de Bruijn. Bekijk hier meer over Kees & Co.


The Lion King (22 februari)

Disney Plus


De hervertelling van misschien wel de beste animatiefilm ooit is wonderschoon en magisch om naar te kijken. Met de sterrenkracht van Beyoncé en Donald Glover was dit een van de bestverdienende films van 2019. Bekijk hier waar je The Lion King nog meer kunt kijken.


Better Call Saul, S5 (24 februari)

Netflix


Wij ontmoeten hem als de man die Saul Goodman nog moet worden en nu Jimmy McGill heet. Hij is een kleine prutsadvocaat die nog zoekende is naar zijn roeping en, op korte termijn, op allerlei manieren de touwtjes aan elkaar probeert te knopen. Bekijk hier meer over Better Call Saul.


Gotti (26 februari)

Videoland
Door de critici massaal bestempeld als de slechtste film van 2018. En dat is anno 2020 nog steeds te zien aan de magische score van 0% (!) op Rotten Tomatoes. Toch het kijken waard? Eigen mening vormen is altijd goed. Bekijk hier meer over Gotti.


Brahms: The Boy II (27 februari)

Bioscoop
We sluiten de lijst af met het vervolg op de horrorfilm The Boy uit 2016, met een lugubere pop en gillende Katie Holmes in de hoofdrol. Nadat een jong gezin verhuist naar Heelshire Mansion, maakt hun jonge zoon Jude (Christopher Convery) al snel een verontrustende nieuwe vriend, een akelige levensechte porseleinen pop die hij Brahms noemt. Lees hier meer over de film Brahms: The Boy II.


Altered Carbon, S2 (27 februari)

Netflix


Na twee jaar is er weer een nieuw seizoen van een van de meest bizarre series van de laatste jaren. Nieuw in dit seizoen is o.a. Anthony Mackie (Captain America: The Winter Soldier). Bekijk hier meer over Altered Carbon.


Drive to Survive, S2 (28 februari)

Netflix


Het tweede seizoen geeft de kijker opnieuw een uniek kijkje in de paddock en zelfs de cockpits van de Formule 1-bolides. In het tweede seizoen is de rol van Max Verstappen nog iets groter, dus voor de Nederlandse F1-fans een gigantische aanrader. Bekijk hier meer over Drive to Survive.


All The Bright Places (28 februari)

Netflix


Dit is het verhaal van Violet en Theodore. De twee zullen elkaar ontmoeten en elkaars levens voorgoed veranderen. Beiden worstelen ze met het verleden dat een aantal emotionele en psychische littekens heeft nagelaten. Bekijk hier meer over All The Bright Places.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in februari 2020 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier