Top 10 ultieme anti-Valentijnsdag films waar het vuurrode hart inktzwart wordt

Top 10 ultieme anti-Valentijnsdag films waar het vuurrode hart inktzwart wordt
Speciaal voor de Valentijnsdag-haters

Kijktip :

Aanstaande vrijdag is het Valentijnsdag. Een dag om je geliefde weer eens in het zonnetje te zetten. Er zijn echter ook veel mensen die deze dag als rampzalig ervaren. Door onbeantwoorde liefde, vreemdgaan, liefdesverdriet en ga zo maar door. Daarom dachten wij bij Gids.tv: Let's kill Cupido, met 10 speciaal geselecteerde films waar de liefde een hel wordt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Blue Valentine (2010, IMDb ★ 7,4)
Hoe hartverscheurend de liefde kan zijn, bewijst de rauwe tragedie Blue Valentine wel. De eerste en de laatste dagen uit de liefdesgeschiedenis tussen Dean (Ryan Gosling) en Cindy (Michelle Williams). De zes jaar die zit tussen hun eerste vluchtige ontmoeting en de uiteindelijke explosie van opgekropte frustraties die het einde van hun huwelijk inleidt, mag de kijker zelf invullen. Lees hier waar je de film Blue Valentine nog meer kunt streamen.

2. Midsommar (2019, IMDb ★ 7,2)
Dat liefde niet altijd overwint, bewijst deze orginele horrorfilm (16+) wel. Het Amerikaanse stel Dani en Christiaan besluiten na een intens verdrietige tijd op vakantie te gaan naar een afgelegen dorp in Zweden voor het Midzomerfestival. Hun relatie zit in het slop, en kan dus wel wat liefde gebruiken. Sektarische toestanden doen alleen niet heel veel goed. Lees hier waar je de film Midsommar nog meer kunt streamen.

3. Nocturnal Animals (2016, IMDb ★ 7,5)
Als je echt van iemand houdt, gooi het niet zomaar weg. Een waanzinnige thriller (16+) met verhaal in een verhaal van modeontwerper en regisseur Tom Ford. Het is bijna twintig jaar geleden dat Susan Morrow haar eerste man, de ongepubliceerde schrijver Edward Sheffield, verliet. Als Susan een manuscript leest van haar ex, krijgt ze weer gevoelens voor haar oude liefde. Lees hier waar je de film Nocturnal Animals nog meer kunt streamen.

4. (500) Days of Summer (2009, IMDb ★ 7,7)
Vanaf het moment dat Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) Summer Finn (Zooey Deschanel) ontmoet, weet hij dat hij de ware gevonden heeft. Summer is mooi, charmant en grappig, en heeft dus alle kenmerken van de perfecte vrouw. Er is echter een probleem: Summer gelooft namelijk niet in de liefde. Een blauwtje lopen is soms harde waarheid. Lees hier waar je de film (500) Days of Summer nog meer kunt streamen.

5. Fatal Attraction (1987, IMDb ★ 6,9)
Een typisch voorbeeld van vreemdgaan, waarbij de daad een stap te ver is. Advocaat Dan (Michael Douglas) is getrouwd en heeft een prachtig gezin. Als zijn vrouw en kind een weekendje weg zijn, brengt hij twee romantische dagen door met zijn collega Alex. Een korte affaire wordt in deze bloedstollend thriller een hel op aarde. Lees hier waar je de film Fatal Attraction nog meer kunt streamen.

6. Mr. & Mrs. Smith (2005, IMDb ★ 6,5)
Een zo op het oog normaal echtpaar blijkt een dubbelleven te hebben, zonder dat ze dit van elkaar weten. Als ze elkaars doelwit worden, slaat de vlam in de pan! Zowel in het echte leven als in deze actiekomedie is een geweldig relatie hebben niet altijd een gemakkelijke missie. Liefdesoorlog tussen Angelina Jolie en Brad Pitt brengt heel veel ellende. Lees hier waar je de film Mr. & Mrs. Smith nog meer kunt streamen.

7. Gone Girl (2014, IMDb ★ 8,1)
In deze verfilming van de gelijknamige bestseller van Gillian Flynn speelt Ben Affleck een geliefde bewoner van een rustig stadje, die steeds meer wordt gewantrouwd nadat zijn vrouw (Rosamund Pike) spoorloos verdwijnt. Een thriller van tweeënhalf uur gitzwart topvermaak waarbij de relatie langzaam uitelkaar valt. Lees hier waar je de film Gone Girl nog meer kunt streamen.

8. Atonement (2007, IMDb ★ 7,8)
Onmogelijke liefde, oh wat is het lastig. Vooral als je hele omgeving en status de relatie dwarsboomt. Een intelligent en prachtig gefilmd liefdesdrama dat er zeker in slaagt te verrassen. Met Keira Knightley en James McAvoy in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Atonement nog meer kunt streamen.

9. What's Love Got to Do with It (1993, IMDb ★ 7,3)
Wie het indrukwekkende verhaal van de legendarische zangeres Tina Turner nog niet kent, moet zeker deze film checken. Naast een wervelende muziekfilm gaat het waargebeurde verhaal over de verschikkelijke relatie tussen Tina en Ike Turner. Inclusief weinig vertrouwen, mishandelingen, en heel veel verdriet. Lees hier waar je de film What's Love Got to Do with It nog meer kunt streamen.

10. Get Out (2017, IMDb ★ 7,7)
Van je schoonfamilie moet je het maar hebben! Als Chris Washington voor het eerst de ouders van zijn blanke vriendin Rose ontmoet, vreest hij niet geaccepteerd te worden als Afro-Amerikaan. De ouders spreiden echter een grote liefde voor zwarte mensen ten toon, maar deze blijkt een macabere vorm te hebben aangenomen als Chris mysterieuze zaken ontdekt. Een ijzersterke horrorfilm waar een relatie geen lang leven heeft. Lees hier waar je de film Get Out nog meer kunt streamen.

Florence Pugh en Jack Reynor in de horrorfilm 'Midsommar'


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 10 ultieme anti-Valentijnsdag films waar het vuurrode hart inktzwart wordt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV