Top 10 prachtige Valentijnsdag-films om de liefde groots te vieren

Top 10 prachtige Valentijnsdag-films om de liefde groots te vieren
Met Gone with the Wind en veel meer

Kijktip :

Aanstaande vrijdag is het 14 februari en staat het feest van de liefde op het programma: Valentijnsdag. Een dag om je geliefde, vrienden of familie eens te laten blijken hoe lief je ze vindt. Daarom heeft Gids.tv de mooiste en meest romantische films geselecteerd om deze liefdesdag groots te vieren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. Gone with the Wind (1939, IMDb ★ 8,1)
Extra groot feest, want de film Gone with the Wind viert haar tachtigste verjaardag. Deze romantische dramafilm werd in 1939 genomineerd voor veertien Oscars en won er uiteindelijk acht. Meest opvallende was die van actrice Hattie McDaniel, die als eerste Afro-Amerikaan een Oscar won. Lees hier waar je de film Gone with the Wind nog meer kunt streamen.

2. Little Women (2019, IMDb ★ 8,1)
Speciaal voor Valentijnsdag draait op dit moment Little Women in de bioscoop. Een prachtig kostuumdrama over vier zussen die allemaal worstelen met de liefde. De film van regisseur Greta Gerwig (Lady Bird) won een Oscar voor Beste Kostuumontwerp, maar ook de cast maakt indruk. Lees hier de filmrecensie van de film, en lees hier het verhaal over de film Little Women.

3.Her (2013, IMDb ★ 8,0)
Verliefd worden op een computersysteem? Dat kan alleen meesteracteur Joaquin Phoenix (Joker) geloofwaardig brengen. Het verhaal gaat over Theodore (Phoenix). Hij is een eenzame schrijver, die een nieuw besturingssysteem aanschaft dat in alle behoeften van diens gebruiker moet voorzien. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem (met de stem van Scarlett Johansson). Lees hier waar je de film Her nog meer kunt streamen.

4. Pretty Woman (1990, IMDb ★ 7,0)
Nu een klassieker uit de oude liefdesdoos met Richard Gere en Julia Roberts in de hoofdrollen. Een rijke zakenman valt voor de charmes een prostituee. Ze leren veel van elkaar: Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Uiteraard worden ze stapelverliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen is natuurlijk onmogelijk, of niet? Lees hier waar je de film Pretty Woman nog meer kunt streamen.

5. Isn't It Romantic (2019, IMDb ★ 5,9)
Niet fantastisch, maar wel een leuke film voor een keer. De Australische actrice Rebel Wilson is een typisch gevalletje van 'je houdt ervan of je haat haar'. Deze komedie draait om de liefde met een hoofdletter L, waarin alle clichés uit de traditionele romcoms (zoals Pretty Woman en Serendipity) met een dikke knipoog voorbij komen. Lees hier de filmrecensie van de film en bekijk hier waar je de film Isn't It Romantic nog meer kunt streamen.

6.The Notebook (2004, IMDb ★ 7,8)
Hou je vast voor een romantische klassieker met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrollen. Tijdens een vakantie ontmoet Allie de knappe Noah. Ondanks de verschillende achtergronden beleven ze een zomer vol passie. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog. Bekijk hier waar je de film The NoteBook nog meer kunt streamen.

7. P.S. I Love You (2007, IMDb ★ 7,0)
Alleen al om de titel staat deze film in deze feestelijke Valentijnsdag-lijst. Al zijn ze het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af - totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry's handschrift, die aan haar is geadresseerd. Drama en liefde met Gerard Butler en Hilary Swank. Lees hier waar je de film P.S. I Love You nog meer kunt streamen.

8. To All the Boys I've Loved Before (2018, IMDb ★ 7,2)
Netflix had in de zomer van 2018 een enorme klapper in handen met Lana Condor in de hoofdrol. Lara Jean schrijft hierin liefdesbrieven voor zichzelf om zo te fantaseren over jongens. Op een donkere dag blijken de brieven op een of andere manier tóch verstuurd te zijn. Deel twee, To All the Boys: P.S. I Still Love You (nummer 9,) staat sinds 12 februari op Netflix. Lees hier de filmrecensie van de film, en bekijk hier waar je de film To All the Boys I've Loved Before nog meer kunt streamen.

9. To All the Boys: P.S. I Still Love You (2020, IMDb ★ )
Op 12 februari bloeit de romantiek weer op, met een grote release op Netlfix. Het verhaal (nummer 8) gaat verder: Lara Jean en Peter zijn inmiddels een liefdeskoppel. Dan ontmoet Lara plotseling John Ambrose, een vroegere geliefde die destijds haar liefdesbrief ontving. Het klikt, maar is de liefde voor Peter nu in groot gevaar? Lees hier waar je de film To All the Boys: P.S. I Still Love You nog meer kunt streamen.

I Still Believe (2020)
Tot slot een kleine sneak preview! Op 30 april 2020 gaat de romantische film I Still Believe draaien in de bioscoop. Deze splinternieuwe film is gebaseerd op een inspirerend waargebeurd verhaal. Zakdoeken in de aanslag: het verhaal gaat over de rockster Jeremy Camp. Hij leidt een christelijk leven, samen met zijn vrouw Melissa. Wanneer zij komt te overlijden moet hij een zwaar verdriet verwerken dat hij meeneemt in zijn eerste liedjes. In zijn rouw verliest hij evenwel nooit de hoop in zijn geloof. Lees hier meer over de film I Still Believe.

Vivien Leigh en Clark Gable in de legendarische film 'Gone With The Wind'


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 10 prachtige Valentijnsdag-films om de liefde groots te vieren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV