Top 5 beste Valentijnsdag-films op Netflix (met een traan)

Top 5 beste Valentijnsdag-films op Netflix (met een traan)
Met Marriage Story en Call Me By Your Name en meer

Kijktip :

Op vrijdag 14 februari is het weer Valentijnsdag. De liefde kan verrassen, ontroeren maar ook pijn doen. Gids.tv heeft de 5 mooiste romantische films op Netflix geselecteerd om deze dag vol liefde en met een traantje te vieren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. Marriage Story (2019, IMDb ★ 8,1)
Met een ijzersterke cast (Adam Driver en Scarlett Johansson) heeft Netflix met deze productie een uitstekende dramafilm in de aanbieding. Het verhaal gaat over een bittere echtscheiding, maar regisseur Noah Baumbach wilde bovenal een liefdesverhaal vertellen. Een film die niet treurt om wat verloren is gegaan, maar gedenkt wat ooit was. Lees hier waar je Marriage Story kunt streamen.

2. Call Me by Your Name (2017, IMDb ★ 7.9)
Door critici wordt deze film met Armie Hammer en Timothée Chalamet geprezen en bejubeld. Absoluut een Valentijnsdagfilm waar de liefdesvonken hevig van af spatten. In de broeierige Italiaanse zomerhitte wordt de introverte 17-jarige Elio verliefd op de uitbundige Oliver, een student van zijn vader. Een waanzinnige film met een slot waar het janken je nader staat dan het lachen. Prachtig, warm, en vooral een zinderende liefdesfilm die best zeldzaam is. Lees hier waar je de film Call Me by Your Name nog meer kunt streamen.

3. Love Actually (2003, IMDb ★ 7,6)
Het thema is Kerst maar deze heerlijke Love Actually mag natuurlijk ook met Valentijnsdag, toch? We volgen het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar de Kerstdagen. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus problemen heeft met haar huwelijk. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote. Liefde heerst in deze klassieker met super soundtrack en topcast. Lees hier waar je de film Love Actually kunt streamen.

4. Legends of the fall (1994, IMDb ★ 7,6)
Filmklassieker en liefdesepos van de bovenste plank. Zijn buik vol van het leger besluit Kolonel Ludlow met zijn drie zonen naar de bergen van Montana te verhuizen. Eenmaal daar neergestreken leert hij zijn zoons belangrijke zaken als paardrijden en schieten. Eén van de zonen komt op een dag terug met zijn nieuwe verloofde, op wie zijn beide broers verliefd worden. Met topcast (Brad Pitt en Anthony Hopkins), prachtige muziek en sfeervolle beelden. Lees hier waar je de film Legends of the Fall nog meer kunt streamen.

5. The Age of Adaline (2015, IMDb ★ 7,2)
Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren '30. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Totdat ze Ellis Jones tegenkomt en haar geheim in gevaar komt. Met onze eigen Michiel Huisman en Blake Lively in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Age of Adaline kunt streamen.

Scarlett Johansson en Adam Driver in de film 'Marriage Story'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV