Hoe werkt de nieuwe Nations League?

Hoe werkt de nieuwe Nations League?
Oranje in Divisie A

Video

Nu het Nederlands Elftal niet niet naar het WK gaat, kijkt heel Nederland al naar het volgende toernooi: het EK2020. Vanaf nu zijn er geen oefenwedstrijden meer, maar start de nieuwe Nations League waarmee tickets voor het EK van 2020 te verdienen zijn.

Hoe werkt dit toernooi, waar ook voor plekken op het EK wordt gespeeld? De onderstaande via van NU.nl legt het uit.

Wanneer worden de wedstrijden verwacht?
Op 24 januari 2018 vindt de loting voor de Nations League plaats. In september, oktober en november 2018 speelt Nederland de vier groepswedstrijden. Begin juni 2019 worden de finales gespeeld om te bepalen wie er dankzij de nieuwe competitie naar het EK mag. De reguliere kwalificatiereeks begint pas in maart 2019 met tien poules, waarvan de nummers 1 en 2 zich rechtstreeks plaatsen voor het EK.

Op basis van de UEFA-ranking heeft de Europese voetbalbond de volgende indeling gemaakt voor de loting van de Nations League:

Divisie A (4 x 3 teams)
Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië, IJsland en Nederland.

Divisie B (4 x 3 teams)
Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Wales, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Tsjechië.

Divisie C (1 x 3 teams, 3 x 4 teams)
Hongarije, Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israël, Noorwegen, Cyprus, Finland, Litouwen, Estland.

Divisie D (4 x 4 teams)
Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faeröer, Luxemburg, Letland, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Tags: voetbal, wedstrijd, nederland, nederlands elftal, loting, europees kampioenschap, ek2020, nations league

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »