Fantastische hiphop-film Straight Outta Compton zondag te zien op SBS9

Fantastische hiphop-film Straight Outta Compton zondag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De afgelopen twee jaar genoten we van Bohemian Rhapsody over Freddie Mercury en Rocketman over Elton John, maar al in 2015 werd de trend van fantastische biografische films over artiesten ingezet. Straight Outta Compton vertelt op prachtige wijze het verhaal van de gangsta rap-groep N.W.A. De film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Straight Outta Compton streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
We gaan terug in de tijd, naar medio jaren tachtig. Aan de zuidelijke kant van Los Angeles bevindt zich het stadje Compton. Hier hebben vijf jongemannen elkaar helemaal gevonden in de muziek: ze delen hun ervaringen met elkaar door brutale en eerlijke rapteksten te schrijven. Met hun beats en teksten staan ze symbool voor de opstand tegen machtsmisbruik - vooral van de politie. Onder de naam N.W.A (Niggaz Wit Attitudes) brengen de vijf zwarte jongens een revolutie teweeg als ze de wereld de waarheid willen vertellen over hun leven in een gevaarlijke buurt en hun ervaringen met racisme en vooroordelen.

'Fuck Tha Police'
De hiphopgroep N.W.A lanceerde de carrière van enkele van de beroemdste gangsta-rappers aller tijden. Vooral Dr. Dre, Eazy-E en Ice Cube maakten furore na hun tijd in N.W.A. In 1988 brachten ze hun debuutalbum Straight Outta Compton uit, met daarop een aantal instant classics. Het beroemdste en beruchtste nummer is waarschijnlijk 'Fuck Tha Police', waarmee ze zich de woede van de autoriteiten op de hals haalden. Ook de titeltrack, 'Gangsta Gangsta' en 'Express Yourself' werden grote hits onder het hiphoppubliek - en de leden van N.W.A waren in één klap muzieklegendes.

Straight Outta Compton (2015) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op zondag 13 september om 20.30 uur te zien op SBS9. Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische hiphop-film Straight Outta Compton zondag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen