Recensie: Birds of Prey is slappe Deadpool met keiharde actie

Recensie: Birds of Prey is slappe Deadpool met keiharde actie
Margot Robbie ís Harley Quinn!

Film :

Vanaf donderdag 7 februari draait de nieuwe film Birds of Prey in de Nederlandse bioscopen. Harley Quinn wil loskomen van haar relatie met de Joker, maar gaat ze dat overleven? Lees hier de filmrecensie van Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Vrouwen, vrouwen!
Harley Quinn heeft haar relatie met The Joker, The Prince of Crime, inmiddels een tijdje achter haar gelaten. Ze is klaar met mannen en probeert te emanciperen. Daarin vind ze een aantal medestanders: Black Canary (Dinah Lance), Huntress (Helena Bertinelli) en Renee Montoya. Zij moeten de jonge Cassandra Cain (die later Batgirl zal worden) redden uit de klauwen van Black Mask, een man die hun emancipatie wil stoppen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Birds of Prey gaat niet over de Birds of Prey. Eigenlijk is het best grappig dat we dit eigenlijk al aan zagen komen. Pas in het laatste kwartier zien we het team in actie en pas in de laatste minuten horen we voor het eerst de teamnaam. Harley Quinn was wat dat betreft een betere titel geweest, want Margot Robbie leidt de film. Dat doet ze eigenlijk best aardig. De actie in deze film is goed, de humor redelijk. Het is vrij duidelijk dat de film een "Deadpool-achtige" vibe heeft, maar dit wordt slap uitgevoerd. Met de verschillende personageontwikkelingen, flashbacks en verhaallijnen wordt het verhaal soms wat onduidelijk én (zoals we gewend zijn van superheldenfilms): met de slechterik wordt weer niets gedaan. Helaas. 2,5 ster.

Cast
Naast Margot Robbie (Bombshell) en Mary Elizabeth Winstead (Gemini Man) spelen ook Ewan McGregor (Doctor Sleep), Rosie Perez (The Dead Don't Die) en Jurnee Smollett-Bell (One Last Thing) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Cathy Yan (Dead Pigs).

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is vanaf 7 februari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Superhelden. Tijdsduur: 109 minuten. IMDb-score: 6,9.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV