Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag te zien op NPO 2
Kennisquiz met Astrid Joosten

Kijktip :

Na bijna vijftig jaar is de kennisquiz 2 voor 12 nog steeds onverwoestbaar. Het vorige seizoen kon, ondanks stevige concurrentie op de vrijdagavond, steevast rekenen op dik een miljoen kijkers. Vanaf vrijdag 7 februari is de quiz weer terug voor een nieuw seizoen.

Twee kandidaten
In elke aflevering proberen twee kandidaten een twaalfletterwoord te raden. Hiervoor moeten ze twaalf pittige vragen beantwoorden, in de meest uiteenlopende categorieën. Deze antwoorden vormen de sleutel tot het juiste antwoord: de beginletter van elk antwoord vormt één van de letters van het twaalfletterwoord.

Astrid Joosten
VARA-icoon Astrid Joosten is nog altijd de presentatrice van het populaire quizprogramma. Zij doet dit al sinds 1991. Zij legt de kandidaten het vuur aan de schenen met de vragen, die ze overigens niet helemaal zelf hoeven te beantwoorden: ze mogen de antwoorden proberen op te zoeken in boeken en op de computer.

Het nieuwe seizoen van 2 voor 12 is vanaf vrijdag 7 februari wekelijks om 20.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van 2 voor 12 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV