Duits meesterwerk Toni Erdmann vrijdag te zien op NPO 2

Duits meesterwerk Toni Erdmann vrijdag te zien op NPO 2
Ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

Ga er op de late vrijdagavond van 7 februari maar eens even goed voor zitten. Vanaf half twaalf kun je op NPO 2 genieten van het bijna drie uur durende Duitse meesterwerk Toni Erdmann. Je kunt de film overigens ook streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Toni Erdmann gaat over de relatie tussen vader Winfried (gespeeld door Peter Simonischek) en zijn dochter Ines (Sandra Hüller). Winfried is een 65-jarige muziekleraar met veel humor, die samenwoont met zijn oude hond. Zijn dochter Ines is het tegenovergestelde: als ambitieuze zakenvrouw reist ze de hele wereld rond en trekt van het ene project naar het andere om zo op de carrièreladder omhoog te klimmen. Vader en dochter zien elkaar weinig, maar dat verandert abrupt als Winfried's hond sterft en hij besluit om (onaangekondigd) Ines te gaan bezoeken op haar werk.

Lovende critici
NPO 2 zendt regelmatig prachtige Europese art house-films uit op de vrijdagavond en Toni Erdmann past perfect in dat rijtje. Deze Duitse film mag dan twee uur en veertig minuten duren, de tijd vliegt voorbij. Dat komt door de vele humor in de film, die overigens ook niet zonder dramatische momenten is. De twee hoofdrolspelers, Simonischek en Hüller, acteren fantastisch en nemen je als kijker helemaal mee in hun bijzondere relatie. Toni Erdmann werd genomineerd voor de Oscar, Golden Globe én BAFTA Award voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Toni Erdmann (2016) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 7 februari om 23.30 uur te zien op NPO 2.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Duits meesterwerk Toni Erdmann vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier