Prachtige docu over soulzanger Donny Hathaway zaterdag te zien op NPO 2

Prachtige docu over soulzanger Donny Hathaway zaterdag te zien op NPO 2
Legendarische Amerikaanse muzikant

Kijktip :

De Amerikaanse popcultuur barst van de fantastische soulzangers met een tragisch leven. Iedereen kent Sam Cooke en Marvin Gaye en hoe zij voortijdig aan hun einde kwamen, maar het verhaal van Donny Hathaway is voor velen onbekend. Dat zie je zaterdag in de docu Mister Soul: A Story About Donny Hathaway.

Fantastische stem
Volgens velen heeft Hathaway één van de beste stemmen uit de popgeschiedenis en hij maakte in de jaren zeventig furore met zijn hits - zowel solo als met Roberta Flack. Vlak na zijn grootste succes, 'The Closer I Get You' (de single die in 1978 de tweede plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100 bereikte), pleegde Hathaway zelfmoord als gevolg van zijn paranoïde schizofrenie.

De levensweg van Hathaway
Hoe balanceerde Hathaway zijn leven op de grens van gekte en genialiteit? In Mister Soul wordt de levensweg van de soulzanger gevolgd, op zoek naar de ziel van Hathaway. Het zorgt voor een poëtische reis langs Amerikaanse steden als St. Louis, Chicago en New York. Langzaam duiken we steeds lieper in het leven van Hathaway, tot aan zijn tragische einde in 1979.

De documentaire Mister Soul: A Story About Donny Hathaway is op zaterdag 8 februari om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Mister Soul: A Story About Donny Hathaway terugkijken bij Gids.tv.
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu over soulzanger Donny Hathaway zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier