Spectaculaire science fiction-film Pitch Black zie je zaterdag op Veronica

Spectaculaire science fiction-film Pitch Black zie je zaterdag op Veronica
Film ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Voor een spectaculaire zaterdagavond moet je deze week bij Veronica zijn. Daar is op zaterdag 8 februari de knallende science fiction-/actiefilm Pitch Black te zien, met Vin Diesel in de hoofdrol. Je kunt de film ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Getroffen door een meteorietenregen moet een transportschip, met aan boord de levensgevaarlijke gevangene Riddick (gespeeld door Vin Diesel), een noodlanding maken op een afgelegen en levenloze planeet. Wanneer een eclips de planeet in volledige duisternis hult worden de overlevenden van de crash geconfronteerd met de monsterlijke bewoners van de planeet, die slechts één vijand kennen: licht. Hun enige redding blijkt Riddick te zijn, wiens bijzondere gezichtsvermogen hem in staat stelt in het pikkedonker te kunnen zien. Maar leg je je lot in handen van een moordenaar?

Doorbraak van Diesel
Pitch Black betekende de grote doorbraak van Vin Diesel, die daarvoor alleen een klein rolletje had gehad in Saving Private Ryan en de stem van de Iron Giant verzorgde in de gelijknamige film. Na Pitch Black volgde al snel het eerste deel van de Fast and the Furious-reeks, waarna Diesel niet meer weg te denken was uit het actiegenre. Deze doorbraakfilm is misschien wel zijn allerbeste rol, en hij krijgt van zijn collega's alle kans om de spotlights te pakken.

Pitch Black (2000) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 8 februari om 20.00 uur te zien op Veronica.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spectaculaire science fiction-film Pitch Black zie je zaterdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier