Laatste Millennium-film Gerechtigheid zaterdag te zien op NPO 3

Laatste Millennium-film Gerechtigheid zaterdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Zaterdag komt de Millennium-filmtrilogie tot een daverende climax. Het derde deel, Gerechtigheid, is dan te zien op NPO 3. Hoe gaat het aflopen met Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander? Je kunt de film ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
In de laatste Millennium-film gaat het verhaal verder waar deel twee (De vrouw die met vuur speelde) ophield. Na de schokkende gebeurtenissen op de boerderij wordt Lisbeth Salander (gespeeld door Noomi Rapace) zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht - en beschuldigd van een drievoudige moord. Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) probeert de politie en aanklagers te overtuigen van haar onschuld, maar dit blijkt niet eenvoudig. Blomkvist duikt in het verleden van Salander en ontdekt een samenzwering in de top van het Zweedse justitiële systeem.

Zenuwslopende climax
De eerste twee Zweedse films in de Millennium-trilogie waren al uitstekend, en ook de derde film stelt allerminst teleur. Ook Gerechtigheid werd gebaseerd op een boek van de veel te vroeg overleden Stieg Larsson. Het fantastische bronmateriaal zorgt voor een zenuwslopende climax, waarin vooral Rapace opnieuw geweldig acteerwerk laat zien. Ook Nyqvist speelt echter uitstekend; hij overleed, net als Larsson, veel te vroeg, op 56-jarige leeftijd in 2017.

Millennium 3: Gerechtigheid (2009) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 8 februari om 23.55 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV