Fantastische actiethriller The Rock zondag te zien op Veronica

Fantastische actiethriller The Rock zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Michael Bay wordt nog weleens verguisd om zijn hersenloze actiefilms vol nutteloze explosies, maar met de klassieker The Rock (1996) schoot hij wél raak. Deze fijne actiethriller is zondag te zien op Veronica, maar je kunt 'm ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De legendarische legerheld Francis X. Hummel (gespeeld door Ed Harris) en zijn team van eersteklas soldaten gijzelen een groep toeristen op het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en eisen honderd miljoen dollar losgeld. Als ze dit bedrag niet krijgen, zullen ze dodelijke gifgasraketten op San Francisco afvuren. Stanley Goodspeed (Nicolas Cage), expert op het gebied van chemische wapens, en John Patrick Mason (Sean Connery), de enige man die ooit levend van Alcatraz is ontsnapt, krijgen de moeilijke opdracht de stad te redden van de ondergang.

Sterrencast levert geweldig werk
Zeker in de latere films van Michael Bay (Pearl Harbor, de Transformers-reeks) waren de acteurs ondergeschikt aan het spektakel, maar voor The Rock kon hij gelukkig beschikken over een fantastische sterrencast - die zich simpelweg niet onder láát sneeuwen. Het is altijd weer genieten van veteraan Sean Connery, maar deze film stamt ook uit de tijd dat Nicolas Cage nog een serieuze en populaire acteur was. De fantastische Ed Harris maakt de ijzersterke drie-eenheid compleet. En klinkt de muziek je bekend in de oren? Dat kan, want het deuntje van Hans Zimmer wordt ook gebruikt als openingstune van Expeditie Robinson.

The Rock (1996) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zondag 9 februari om 21.45 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische actiethriller The Rock zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV