Filmklassieker Spartacus vrijdag 7 februari op Canvas in plaats van The Big Short

Filmklassieker Spartacus vrijdag 7 februari op Canvas in plaats van The Big Short
In verband met overlijden Kirk Douglas

Kijktip :

In verband met het overlijden van filmlegende Kirk Douglas, afgelopen woensdag (5 februari) op 103-jarige leeftijd, heeft Canvas besloten om de uitzending van The Big Short te schrappen. In plaats daarvan kun je vanavond om 21.20 uur genieten van de filmklassieker Spartacus. De film is ook te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Italië, 70 voor Christus. De opstandige slaaf Spartacus (gespeeld door Douglas) wordt door Lentulus Brutus, de eigenaar van een gladiatorenschool, aangekocht. Om de Romeinse honger naar geweld te stillen, organiseert senator Marcus Licinius Crassus een gladiatorengevecht. Wanneer Spartacus maar net aan de dood weet te ontsnappen, besluit hij, gedreven door zijn liefde voor de mooie Varinia, in opstand te komen en te ontsnappen aan de wrede behandeling van de Romeinen. Het gerucht van de rebellie verspreidt zich als een lopend vuurtje en al heel snel staat Spartacus aan het hoofd van een indrukwekkend en vrijwel onoverwinnelijk slavenleger.

Historisch meesterwerk
Spartacus is nog altijd de bekendste film van de overleden Kirk Douglas. Het is een epische film die zich afspeelt tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, geregisseerd door meesterfilmer Stanley Kubrick en met een absolute sterrencast. Naast Douglas schitteren ook Laurence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton, Peter Ustinov en Tony Curtis in deze fantastische film. Spartacus won maar liefst vier Oscars, voor de bijrol van Ustinov, het camerawerk, de sets en de kostuums. Verder is ook de schitterende muziek van Alex North het vermelden waard.

Spartacus (1960) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 7 februari om 21.20 uur te zien op Canvas.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmklassieker Spartacus vrijdag 7 februari op Canvas in plaats van The Big Short of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier