Serierecensie: Locke & Key zoekt magische sleutels waar duistenis ontwaakt

Serierecensie: Locke & Key zoekt magische sleutels waar duistenis ontwaakt
Met Jackson Robert Scott uit populaire film It

Film :

Vanaf vrijdag 7 februari staat de nieuwe serie Locke & Key op Netflix. Zet producer Andy Muschietti (bekend van de populaire It-films) en schrijver en bedenker Joe Hill (zoon van horrorkoning Stephen King) plus een fantastische cast bij elkaar, en magische deuren gaan zeker open. Lees hier de serie-recensie van Locke & Key.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Als de sleutel in het slot valt....
Het verhaal gaat over Tyler, Kinsey en Bode. Zij verhuizen samen met hun moeder naar Keyhouse, een statige villa in New England. Daar proberen ze een nieuw leven op te bouwen na de gruwelijke moord op hun vader. Maar in hun nieuwe onderkomen begint de nachtmerrie pas echt! De familie vindt namelijk een aantal magische sleutels, die de gebruikers unieke krachten geven. Bovendien maakt het een demonisch wezen wakker die deze sleutels wil hebben.

Connor Jessup en Emilia Jones in de serie 'Lock & Key'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Locke & Key is een adaptatie van de ongelooflijk succesvolle verzameling graphic novels van de pen van Joe Hill. Verwacht geen expliciete horror maar een fantasierijke en spannende serie voor 13 jaar en ouder. Met mooie sfeervolle decors, prima cast en een bijzonder verhaal. Ook het 'sleutels zoeken' en vele cliffhangers zorgen ervoor dat je niet stopt met kijken. Maar een groot compliment is wel op zijn plaats: voor een serie die zo omgaat met verlies, geliefden en onschuld, is Locke & Key een opvallend belonende serie om te kijken. Wel moet je knop: 'over-de-top fantasie' op standje 10. Netflix heeft alle vertrouwen in het project: het tweede seizoen van deze serie is zelfs al in de maak!

Cast
Naast Darby Stanchfield (Mad Men) en Jackson Robert Scott (It: Chapter Two) zijn ook Connor Jessup (American Crime) en Emilia Jones (Brimstone) te zien in deze serie. Deze productie is onder andere geregisseerd door Michael Morris (13 Reasons Why).

Locke & Key is vanaf 7 februari 2020 te zien op Netflix. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Drama, Horror, Mystery. IMDb score: 7,8.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Locke & Key zoekt magische sleutels waar duistenis ontwaakt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV