Michiel van Erp portretteert tientallen vrijwilligers in Leve de Vrijwilliger!

Michiel van Erp portretteert tientallen vrijwilligers in Leve de Vrijwilliger!
NPO-documentaire op Nationale Vrijwilligersdag

Kijktip

Op Nationale Vrijwilligersdag zendt NPO 1 de documentaire Leve de Vrijwilliger! uit. Documentairemaker Michiel van Erp geeft gezicht aan de mensen die zonder enige financiële vergoeding een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving.

Het reilen en zeilen van onze maatschappij drijft voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Van onze wieg tot aan het graf worden we omringd door enthousiaste en meelevende landgenoten. Wie zijn zij? Wat motiveert hen? Wat hebben ze er allemaal voor over? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten? Met humor en medeleven trekken tientallen landgenoten in deze documentaire aan de kijker voorbij.

Vrijwilligers uit de documentaire Leve de Vrijwilliger!

Michiel van Erp: "In de afgelopen jaren ben ik zowel in mijn privéleven als in mijn werkende bestaan als filmer veelvuldig in contact gekomen met vrijwilligers. Soms onthutsend hoe belangrijk hun vrijwilligerswerk bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Ik hoop met deze film kijkers te inspireren en te motiveren ook een steentje bij te dragen aan onze maatschappij."

De documentaire Leve de Vrijwilliger! is donderdag 7 december om 21:30 uur te zien op NPO 1.

Tags: vrijwilliger, documentaire, film, vrijwilligerswerk, vergoeding, humor, samenleving, michiel van erp, contact, npo 1, maatschappij

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »