Dit zijn de winnaars van de Oscars 2020

Dit zijn de winnaars van de Oscars 2020
92ste editie kent verrassende winnaars

Film :

Op zondagnacht 9 februari 2020 heeft de 92ste editie van de uitreiking van de Academy Awards plaatsgevonden. De uitreiking van de Oscars vond traditiegetrouw plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles, California. Er zijn prijzen uitgereikt in 24 categorieën. Gids.tv zet de belangrijkste winnaars op een rij. Bekijk hier de complete lijst van winnaars en genomineerden.

Beste film: Parasite
De Oscar voor beste film gaat dit jaar naar de Zuid-Koreaanse film Parasite. De film won in de topcategorie van Once Upon a Time in Hollywood, Joker, The Irishman, Marriage Story, Ford v Ferrari en 1917.

Lees hier de filmrecensie van Parasite.

Beste actrice (in een hoofdrol): Renée Zellweger
De Oscar voor beste actrice in een hoofdrol is dit jaar voor Renée Zellweger voor haar rol in Judy Ze won voor de rol dit jaar ook al een Golden Globe. Colman won in deze categorie van o.a. Scarlett Johansson (Marriage Story) en Soarse Ronan (Little Women)

Beste acteur (in een hoofdrol): Joaquin Phoenix
De Oscar voor beste acteur in een hoofdrol is dit jaar voor Joaquin Phoenix voor zijn rol in Joker. Hij won voor de rol dit jaar al een Golden Globe. Phoenix won in deze categorie van o.a. Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood), Adam Driver (Marriage Story) en Jonathan Pryce (The Two Popes)

Beste actrice (in een bijrol): Laura Dern
De Oscar voor beste actrice in een bijrol gaat dit jaar naar Laura Dern, voor haar rol in Marriage Story. Dern kreeg ook de Golden Globe in deze categorie. Zij won in deze categorie van o.a. Scarlett Johansson (Jojo Rabbit) en Margot Robbie (Bombshell).

Beste acteur (in een bijrol): Brad Pitt
De Oscar voor beste acteur in een bijrol is dit jaar voor Brad Pitt, voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood. Hij won voor de rol dit jaar al een Golden Globe. Pitt won in deze categorie van o.a. Joe Pesci en Al Pacino (The Irishman) en Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighbourhood).

Beste regie: Bong Joon-hoo
De Oscar voor beste regie gaat dit jaar naar Bong Joon-hoo voor zijn Parasite. Hij won voor de film dit jaar al een Golden Globe. Hij won van o.a. Sam Mendes (1917), Martin Scorsese (The Irishman) en Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Beste originele lied: “(I’m Gonna) Love Me Again" (Rocketman)
De Oscar voor beste originele lied is dit jaar voor “(I’m Gonna) Love Me Again” uit de film Rocketman. Het nummer won van o.a. “Into The Unknown” (Frozen 2) en “I Can’t Let You Throw Yourself Away” (Toy Story 4).

Beste muziek: Hildur Guõnadóttir (Joker)
De Oscar voor beste muziek is dit jaar voor componist Hildur Guõnadóttir, die de filmmuziek voor Joker maakte. Hij won deze categorie van onder andere John Williams (Star Wars: The Rise of Skywalker), Randy Newman (Marriage Story) en Thomas Newman (1917)

Beste animatiefilm: Toy Story 4
De Oscar voor beste animatiefilm is dit jaar voor Toy Story 4 (Disney). Andere genomineerden waren Klaus en Missing Link.

Beste buitenlandse film: Parasite
De Oscar voor beste buitenlandse film is voor Parasite. Andere genomineerden waren o.a. Honeyland en Dolor y Gloria.

Parasite pakte de meeste prijzen (4), gevolgd door Joker en 1917. Bekijk hier alle winnaars en genomineerden.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV