Dinsdag in Hier zijn de Van Rossems: Gouda

Dinsdag in Hier zijn de Van Rossems: Gouda
Maarten, Sis en Vincent op bezoek in Zuid-Holland

Kijktip :

Na het Gelderse Zutphen gaan de Van Rossems deze week op bezoek in het Zuid-Hollandse Gouda. In de tweede aflevering van Hier zijn de Van Rossems bezichtigen ze de mooiste plekken van de stad, maar is er ook ruimte om een belangrijk probleem te bespreken.

Bodemdaling
Diverse steden in het westen van Nederland hebben namelijk te maken met een acuut probleem: bodemdaling. Niet alleen onze hoofdstad Amsterdam wordt hierdoor getroffen; ook in Gouda is het duidelijk merkbaar. Hier is goed te zien hoe gebouwen langzaam wegzakken in de slappe bodem. Maarten legt uit hoe dit kan.

Schoonheid
Daarnaast vertelt Vincent hoe groot dat probleem is in een oude stad als Gouda, waar de oude gebouwen verschillende soorten fundering hebben. Gelukkig is er ook tijd om stil te staan bij de schoonheid van een aantal van die oude panden. Sis geeft een toelichting op de Waag en Vincent vertelt het verhaal van het karakteristieke stadhuis.

De aflevering van Hier zijn de Van Rossems over Gouda is op dinsdag 11 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Hier zijn de Van Rossems: Gouda of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV