Recensie: The Lodge heeft goed gekeken naar horrorhit Hereditary

Recensie: The Lodge heeft goed gekeken naar horrorhit Hereditary
Slow burn-'horror' met godsdienstwaanzin als hoofdthema

Film :

Sinds 6 februari is de film The Lodge in de Nederlandse bioscopen te zien. Geweldig dat actrice Alicia Silverstone meedoet in deze uiterst duistere horrorfilm, die echt wel een paar kippenvelmomenten met zich meebrengt. Deze slow burner zet je echter wel op het verkeerde been - en nee, hij wordt niet afgehakt. Lees hier de filmrecensie van The Lodge.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Na een zeer heftige tragedie brengen broer Aiden en zus Mia de kerst door met hun nieuwe stiefmoeder in een afgelegen berghut terwijl ze worden bedreigd door een bovennatuurlijke kracht. Vader zegt na een paar dagen weer terug te komen, maar het begint te sneeuwen en dus wordt het moeilijk om naar huis terug te keren.

Riley Keough in de horrorfilm 'The Lodge'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Een verlaten blokhut is niet de meest originele setting voor een horrorfilm. De manier van filmen (trage, sfeervolle shots van lange donkere gangen, duistere huiskamers en een poppenhuis) hebben we al vaker gezien. Bovendien hebben de makers goed gekeken naar de horrorfilm Hereditary. Afkijken mag, mits het goed gedaan is. De gevestigde namen binnen de cast, met onder anderen Richard Armitage (The Stranger), zijn goed, maar ook de kinderen Jaeden Martell en Lia McHugh zijn uitstekend. The Lodge is echter een traag verhaal met weinig echte schrikmomenten. De finale bereikt een hoogtepunt, maar zal niet door iedereen gewaardeerd worden. Drie sterren.

Cast
Naast Richard Armitage (Into the Storm) en Riley Keough (It Comes at Night) zijn ook Alicia Silverstone (Blast from the past), Jaeden Martell (Knives Out) en Lia McHugh (Into the Dark) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door het Oosterijkse duo Veronika Franz en Severin Fiala (Goodnight Mommy).

The Lodge is vanaf 6 februari 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score 6,7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Lodge heeft goed gekeken naar horrorhit Hereditary of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV