Recensie: True History of the Kelly Gang is de Robin Hood van Australië

Recensie: True History of the Kelly Gang is de Robin Hood van Australië
Met 1917-ster George MacKay

Film :

Op donderdag 12 maart gaat de film True History of the Kelly Gang draaien in de Nederlandse bioscopen. Bij het zien van de poster met roze letters verwacht je geen dramatisch filmepos dat zich afspeelt in 1870. Je krijgt het toch. Struikrovers, trek je mooiste galajurk aan! Lees hier de recensie van True History of the Kelly Gang.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De 'Robin Hood' van Australië
In het koloniale Australië van de jaren 1870 regeren de Britten met ijzeren hand om de Ieren in toom te houden. Ned Kelly (George MacKay) ontdekt dat zijn familie bestaat uit Ierse rebellen. Hij gaat daarom in de leer bij de beruchte struikrover Harry Power (Russell Crowe). Na de onterechte arrestatie van zijn moeder brengt hij een paar rebellen samen om het op te nemen tegen de Britten.

Australische acteur Russell Crowe in de film 'True History of the Kelly Gang'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Regisseur Justin Kurzel heeft de film losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Peter Carey, die hiermee in 2001 de prestigieuze Booker Prize won. Deze film heeft een cast waar je alleen maar van kan dromen: George MacKay, Essie Davis, Charlie Hunnam, Nicholas Hoult én Russell Crowe (Gladiator) passeren allemaal de revue. Al deze acteurs laten stuk voor stuk goed acteerwerk zien. Dit geeft echter nog geen garantie voor een sterke film. De film begint goed (opgroeien van Ned Kelly), maar daarna wordt het rommelig. Veel wordt aan onze eigen fantasie overgelaten, waaronder de vrij kunstzinnige schiet-finale. Het geheel is niet in balans. Het einde is heftig, maar weet de emotionele snaar toch niet te raken. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast George MacKay (1917) en Charlie Hunnam (The Gentlemen) zijn ook Nicholas Hoult (Tolkien) en Russell Crowe (Gladiator) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Justin Kurzel (Assassin's Creed).

True History of the Kelly Gang is vanaf 12 maart 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Biografie, Drama. Tijdsduur: 124 minuten. IMDb-score: 5,9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: True History of the Kelly Gang is de Robin Hood van Australië of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV