Schokkende docu Max, een leven in TBS zie je dinsdag op NPO 2

Schokkende docu Max, een leven in TBS zie je dinsdag op NPO 2
Was Max onschuldig?

Kijktip :

Dinsdag (11 februari) zendt NPO 2 op de late avond de schokkende documentaire Max, een leven in TBS uit. Centraal staat Max, een jongeman die naar eigen zeggen veertien jaar onschuldig in een TBS-kliniek heeft gezeten.

Geen behandeling
Hoewel Max altijd heeft volgehouden onschuldig te zien, werd hij toch veroordeeld door de rechter. Het gevolg: een opsluiting van veertien jaar in diverse gevangenissen, waar hij terechtkwam op de TBS-afdeling. De opsluiting duurde langer dan in eerste instantie de bedoeling was, omdat Max elke behandeling weigerde.

Trauma
Het komt allemaal voort uit Max' rotsvaste geloof in zijn eigen onschuld. Toch heeft de veertien jaar durende opsluiting diepe sporen nagelaten. Hij is inmiddels vrij, maar de traumatische tijd die achter hem ligt weerhoudt Max ervan om zijn plek in de samenleving terug te vinden.

De documentaire Max, een leven in TBS is op dinsdag 11 februari om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Max, een leven in TBS terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu Max, een leven in TBS zie je dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV