Tv-première The Water Diviner dinsdag te zien op SBS 9

Tv-première The Water Diviner dinsdag te zien op SBS 9
Film ook te streamen via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Russell Crowe is waarschijnlijk de bekendste Australische acteur aller tijden, maar in 2014 besloot hij voor het eerst áchter de camera plaats te nemen. Zijn regiedebuut The Water Diviner werd een prachtige, ontroerende dramafilm. De film is dinsdag te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Het is 1919, en de Eerste Wereldoorlog is net ten einde. De Australische boer en waterzoeker Joshua Connor (gespeeld door Russell Crowe) en zijn vrouw Eliza (Jacqueline McKenzie) verkeren in diepe rouw nadat hun drie zonen vier jaar eerder spoorloos verdwenen bij de slag om Gallipoli. Er wordt algemeen aangenomen dat ze zijn overleden, en Eliza pleegt uit pure wanhoop zelfmoord. Joshua besluit naar Turkije af te reizen om op zoek te gaan naar de lichamen van zijn zonen, die hij samen met zijn vrouw wil begraven.

Regiedebuut
Over indrukwekkende cv's gesproken: Russell Crowe heeft er eentje. Hij speelde in de jaren negentig in klassiekers als L.A. Confidential en The Insider en groeide in het eerste decennium van de 21ste eeuw uit tot één van de grootste filmsterren van Hollywood. Crowe won een Oscar voor zijn rol in Gladiator en was daarna ook te zien in grote successen als A Beautiful Mind, Master and Commander: The Far Side of the World, Cinderella Man en American Gangster. In 2014 waagde hij zich voor het eerst aan een klus als regisseur, met het prachtige The Water Diviner als resultaat.

The Water Diviner (2014) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 11 februari om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tv-première The Water Diviner dinsdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV