Hilarische comedy Trading Places zie je dinsdag op RTL 7

Hilarische comedy Trading Places zie je dinsdag op RTL 7
Klassieker ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

Eddie Murphy maakte in 2019 een glorieuze comeback met de film Dolemite Is My Name, maar zijn klassiekers uit de jaren tachtig staan ook nog altijd fier overeind. De heerlijke comedy Trading Places is dinsdag te zien op RTL 7, maar je kunt de film ook streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
De steenrijke broers Randolph en Mortimer Duke (gespeeld door Ralph Bellamy en Don Ameche) hebben hele verschillende ideeën over 'nature' en 'nurture', oftewel: het idee dat al je karaktertrekken zijn aangeboren (nature) of aangeleerd (nurture). Ze besluiten een weddenschap af te sluiten, waarvoor ze hun keurige werknemer Louis Winthorpe III (Dan Aykroyd) inruilen voor een straatarme, ietwat grove zwerver (Eddie Murphy). Daarmee willen ze kijken of rijkeluiszoon Winthorpe zal afdalen naar de criminaliteit en of ze van de zwerver een succesvolle zakenman kunnen maken.

Sfeervolle winterfilm
Het is alweer februari, maar het is nooit te laat om nog eens een sfeervolle winterfilm te bewonderen op tv. Trading Places speelt zich af in een winters Philadelphia - iets wat ook voor de nodige komische situaties zorgt. Hoe redt het personage van Dan Aykroyd zich bijvoorbeeld op de koude straten? Trading Places was een groot succes in 1983 en betekende de definitieve doorbraak van Eddie Murphy. Hij had een jaar eerder zijn filmdebuut gemaakt in 48 Hrs. en zou hierna direct doorgaan met het filmen van de eerste Beverly Hills Cop-film.

Trading Places (1983) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op dinsdag 11 februari om 22.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV