Filmrecensie: Breathe

Filmrecensie: Breathe
De liefde van de vrouw houdt zieke man in leven

Bioscoop

Op 14 december gaat de nieuwe bioscoopfilm Breathe in première, maar Gids.tv kreeg de film al te zien. Breathe is een waargebeurd liefdesverhaal waarin een verlamde man het leven weer oppakt door het doorzettingsvermogen en de liefde van zijn vrouw.

Tijdens een cricketwedstrijd in 1956 wordt Robin Cavendish hevig verliefd op Diana. Zij horen bij de 'upper class' van Engeland, een groep welgestelde mensen die financieel onafhankelijk zijn. Als ze een avontuurlijke reis maken door Afrika en Diana zwanger raakt van kleine Jonathan, slaat het noodlot keihard toe.

Wanneer Robin zich niet goed voelt en in het ziekenhuis belandt, wordt de diagnose polio vastgesteld. Alles wat ze hadden - hun rijkdom en geluk, maar bovenal zijn gezondheid - lijkt te verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Robins lichaam raakt ernstig verlamd en adem halen gaat moeilijk. De doktoren vertellen Diana dat ze niet hoeft te verwachten dat haar man nog langer leeft dan een paar maanden. Zonder al te veel spoilers weg te geven: Breathe is een indrukwekkend en waargebeurd verhaal over mensen die alles uit het leven halen wat erin zit, ook al zijn de tegenslagen nog zo zwaar en lijkt alles verloren.

Met humor en de wil om te leven, maar bovenal de liefde van Diana, is dit een prachtige film geworden. Mooi om te zien is ook dat ze samen met vrienden een rolstoel maken om Robin mobiel te maken, wat voor die tijd een grote uitvinding was.

Een geweldig detail is dat de kleine Jonathan Cavendish later filmproducent werd en deze film gemaakt heeft ter ere van zijn moeder. En al begint de film mierzoet, Andrew Garfield (Hacksaw Ridge) en Claire Foy (The Crown) spelen de sterren van de hemel.

Deze film is misschien iets te lang, maar laat het je niet weerhouden om deze inspirerende film te kijken. Een tip is wel om zakdoeken mee te nemen, want een traan en een lach zijn absoluut gegarandeerd.

Breathe is vanaf 14 december te zien in de bioscoop. Lengte: 118 minuten. Genre: Drama. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Tags: afrika, liefde, rolstoel, polio, verlamd, breathe, doktoren, andrew garfield, hacksaw ridge, the crown, filmrecensie

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »