Vanavond op tv: Hier zijn de Van Rossems in Gouda, nieuw seizoen Ellie op patrouille en meer

Vanavond op tv: Hier zijn de Van Rossems in Gouda, nieuw seizoen Ellie op patrouille en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 11 februari

Kijktip :

Deze week bezoeken Maarten, Sis en Vincent van Rossem het Zuid-Hollandse Gouda, waar ze de opmerkelijkste bouwwerken bespreken. Ook begint vanavond een nieuw seizoen van Ellie op patrouille. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 11 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Hier zijn de Van Rossems: Gouda

NPO 2
NPO 2
20:30 uur

Deze week reizen broers Maarten en Vincent en zus Sis van Rossem in Hier zijn de Van Rossems naar Gouda. Daar houden ze zich bezig met een actueel probleem: bodemdaling. Hier is goed te zien hoe gebouwen langzaam wegzakken in de slappe bodem. Maarten verklaart dat verschijnsel en Vincent legt uit hoe groot dat probleem is in een oude stad als Gouda, waar de oude gebouwen verschillende soorten fundering hebben. De drie staan ook stil bij de schoonheid van enkele van die oude panden.


Nieuw: Richard Hammond's Big

Discovery
Discovery
20:30 uur

In het spectaculaire programma Richard Hammond's Big gaat Richard Hammond op zoek naar de grootste machines en bouwwerken ter wereld – onder andere in Rotterdam. Denk aan de langste treintunnel, de hoogste toren, de grootste autofabriek en het grootste vrachtvliegtuig. Richard neemt een kijkje achter de schermen om de techniek van deze mega-constructies te achterhalen. In de eerste aflevering bezoekt hij de Volkswagen-fabriek in het Duitse Wolfsburg.


Terug: Ellie op patrouille

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

In een nieuw seizoen van Ellie op patrouille loopt de oud-politieagente weer mee buitenlandse politieteams. De komende zes weken om 21:30 uur op NPO 1. In lokaal uniform, met open vizier en gewapend met een goede dosis Amsterdams lef geeft Ellie opnieuw een uniek kijkje in de wereld van buitenlandse korpsen. Ellie Lust begint het nieuwe seizoen in de Filipijnse hoofdstad Manilla, waar president Duterte een zero-tolerance-beleid op drugs voert.


Nieuw: The Same Sky

Eén
Eén
23:00 uur

Vanavond start de zesdelige Duitse Koude Oorlog-thrillerserie The Same Sky over de relatie tussen een Oost-Duitse spion en zijn vrouwelijk doelwit in het Westen. Het is lente in 1974. De jonge en beloftevolle Oost-Duitse inspecteur Lars Weber wordt tijdens zijn spionageopleiding naar Berlijn gestuurd om er toenadering te zoeken tot de mysterieuze data-analyste Lauren Faber, die voor de Britse Geheime Dienst werkt.


Docu: Max, een leven in TBS

NPO 2
NPO 2
23:10 uur

Documentaire over het persoonlijke verhaal van Max, die 14 jaar met tbs opgesloten heeft gezeten. Max heeft zijn onschuld altijd volgehouden, werd toch veroordeeld en kwam met tbs terecht in diverse gevangenissen. Uiteindelijk zou hij veertien jaar vast zitten, mede omdat hij gedurende al die jaren pertinent iedere behandeling weigerde. Nu is Max vrij, maar de traumatische tijd die achter hem ligt, weerhoudt hem ervan alsnog zijn weg in de samenleving te vinden.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Hier zijn de Van Rossems in Gouda, nieuw seizoen Ellie op patrouille en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV