Bloedstollende thriller The Girl with the Dragon Tattoo woensdag op Veronica

Bloedstollende thriller The Girl with the Dragon Tattoo woensdag op Veronica
Fantastische film ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Millennium-boeken van Stieg Larsson waren een wereldwijd succes en dus was het een kwestie van tijd voor een Hollywoodregisseur het zou verfilmen. David Fincher waagde zich er 2011 aan en het werd een fantastische film. The Girl with the Dragon Tattoo is woensdag te zien op Veronica en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In The Girl with the Dragon Tattoo wordt de gelauwerde onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (gespeeld door Daniel Craig) ingeschakeld door een steenrijke miljonair, Henrik Vanger (Christopher Plummer). Hij vraag Blomkvist onderzoek te doen naar de mysterieuze verdwijning van zijn nichtje Harriet, op een afgelegen eiland voor de ijzige kust van Zweden. Ondertussen wordt Lisbeth Salander (Rooney Mara), een mysterieuze hacker, ingehuurd om Blomkvist te bespioneren. Haar bevindingen leiden er echter toe dat ze samen op zoek gaan naar de moordenaar van Harriet.

Beter dan het origineel?
De boeken van Stieg Larsson gingen miljoenen keren over de toonbank en in 2009 verscheen een uitstekende Zweedse filmtrilogie gebaseerd op de boeken. De fantastische Amerikaanse regisseur David Fincher (Se7en, Fight Club) besloot het boek een Amerikaanse verfilming te geven met een cast om je vingers bij af te likken: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård en Robin Wright. De film is een superstrakke thriller en werd genomineerd voor vijf Oscars, waaronder een nominatie voor Beste Actrice voor Mara.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op woensdag 12 februari om 20.30 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV