Dinsdag in Op1: Maan vertelt over nieuw album, Jeanine Hennis-Plasschaert en meer

Dinsdag in Op1: Maan vertelt over nieuw album, Jeanine Hennis-Plasschaert en meer
Dit zijn de gasten van dinsdag 11 februari 2020

Kijktip :

Dinsdag, 11 februari, staan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana opnieuw centraal in de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten er vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van dinsdag 11 februari

  • Irak kende op zijn zachts gezegd een turbulente start van het jaar. Nog altijd is de situatie onrustig. De Amerikaanse raketaanvallen leken tot een nieuwe oorlog te leiden. Tijdens de vergeldingsacties van Irak na de aanval van de VS regende het mortieren en granaten in de Green Zone in Bagdad, de woonplaats van Jeanine Hennis-Plasschaert, speciaal gezant van de VN in Irak. Zij vreesde openlijk voor een oorlog en riep betrokkenen op de rust te bewaren. Nu is ze even terug in Nederland.

  • Kersverse hoogleraar gynaecologie Bas Veersema stelt in zijn onderzoek het automatisme van een vaginale bevalling ter discussie. Deze vorm van bevallen wordt vaak gezien als het hoogst haalbare, maar volgens de hoogleraar zijn vrouwenlichamen hier door de evolutie minder geschikt voor geworden. Hij is vanavond te gast, samen met verloskundige en onderzoeker Bahareh Goodarzi, bestsellerauteur Daphne Deckers en Britt Nissen-van der Stelt, die merkte dat haar bekken te smal waren voor een natuurlijke bevalling.

  • Het CETA-akkoord tussen Europa en Canada dreigt te stranden in de Tweede Kamer. Minister van Buitenlandse Handel Sigrid Kaag doet daarom een ultieme oproep aan het parlement. Tijdens het Kamerdebat van morgen zal de minister er dan ook alles aan doen om het omstreden handelsverdrag door te laten gaan. Volgens Kaag is het akkoord namelijk heel belangrijk. CDA, VVD, en D66 zijn voor, maar de CU twijfelt nog. Ook bij de oppositie heerst er argwaan. Hoe belangrijk is CETA voor Nederland? En is de scepsis in de Tweede Kamer terecht? Bij Op1 vertelt minister Sigrid Kaag erover.

  • Op maandag was zangeres Maan de Steenwinkel jarig en won ze een Edison voor beste pop-artiest van Nederland. Ook komt de zangeres met haar debuutalbum ‘Onverstaanbaar’ binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Nu ze zelf meeschrijft aan haar liedjes, weet Maan een nieuwe schare fans aan zich te binden. Vanavond praat en zingt ze in Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Maan vertelt over nieuw album, Jeanine Hennis-Plasschaert en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV