Recensie: Blauwe kanonskogel Sonic sprint langs alle clichés

Recensie: Blauwe kanonskogel Sonic sprint langs alle clichés
Jim Carrey zet uitstekende Dr. Robotnik weg

Film :

Vanaf donderdag 12 februari draait de nieuwe film Sonic the Hedgehog in de Nederlandse bioscopen. Eigenlijk zou deze film vorig jaar al verschijnen, maar de verschijning van de blauwe duivel was niet best. Zijn de effecten nu wel on point? Lees hier de filmrecensie van Sonic the Hedgehog.

Ben jij ook een filmliefhebber? Lees hier al onze filmrecensies!

"Run, Sonic, Run"
Sonic is een gigantisch snelle antropomorfe blauwe egel. De overheid is erop gebrand om hem te pakken te krijgen. Sheriff Tom Wachowski (James Marsden), een politieagent uit het klein stadje Green Hills, besluit om af te reizen naar San Francisco om Sonic te helpen in zijn strijd tegen de kwaadaardige Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey), de grote aardvijand van onze blauwe vriend.

Bron: Paramount Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Misschien wel het meestbesproken animatiefiguurtje van het laatste jaar. Laten we gelijk iets ophelderen: de speciale effecten en de geanimeerde versie van onze blauwe vriend is echt in orde. De actie is uitstekend en de grappen zijn best aardig. In de bioscoopzaal werd redelijk gelachen, vooral bij de catchfrases van Jim Carrey. Over de rode duivel gesproken: Dr. Robotnik is het hoogtepuntje van deze film. Helaas raakt het verhaal werkelijk ieder cliché aan en doet het niets vernieuwends. Daarom blijft de film toch echt een beetje op de vlakte en komen de echte emoties niet. Daarom: 3 sterren.

Cast
Naast James Marsden (Once Upon a Time in Hollywood) en Jim Carrey (The Truman Show) spelen ook Ben Schwartz (stem, The Lego Movie 2), Tika Sumpter (The Old Man & The Gun) en Neal McDonough (Legends of Tomorrow) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jeff Fowler.

Sonic the Hedgehog is vanaf 12 februari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Familiefilm, Komedie. Tijdsduur: 99 minuten. IMDb-score: 6,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV