OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in maart 2020

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in maart 2020
In de bioscoop, Netflix, Disney Plus, Videoland, NPO Start en Ziggo

Kijktip :

Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series in de bioscoop en op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Start en op tv.

The Matrix Reloaded (1 maart)

Netflix


In afwachting van de vierde Matrix-film, die zich nu in productieproces bevind en volgend jaar in de bioscopen verschijnt, staat The Matrix Reloaded vanaf deze maand op Netflix. Bekijk hier waar je Matrix Reloaded kunt kijken.

Ook The Matrix Revolutions verschijnt op 1 maart.

Spider-Man: Far From Home (1 maart)

Netflix


In tegenstelling tot vele andere MCU-blockbusters is Spider-Man: Far From Home vanaf 1 maart te zien op Netflix. Dit heeft uiteraard met rechten te maken, waardoor je voor een Marvel marathon nog steeds zowel Disney Plus als Netflix nodig hebt. Bekijk hier waar je Spider-Man: Far From Home kunt kijken.

Lees hier wat wij bij Gids.tv van Spider-Man: Far From Home vonden.

Private Practice , S1-6 (2 maart)

Videoland


Een van de vele spin-offs van de ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Het personage Addison Forbes Montgomery staat centraal. Ze is een gerenommeerde chirurg, gespecialiseerd in het behandelen van pasgeboren baby’s. Bekijk hier waar je Private Practice kunt kijken.

ANNE+, S2 (3 maart)

NPO Start


ANNE+ volgt een lesbische twintiger die in Amsterdam woont. In iedere aflevering staat er telkens een ander stelletje centraal. Hun liefdesrelaties hebben invloed op het leven van Anne en bezorgen haar tevens de nodige problemen, waar ze niet altijd even verstandig mee omgaat. Bekijk hier waar je ANNE+ kunt kijken.

Castlevania, S3 (3 maart)

Netflix


Een duistere middeleeuwse fantasiereeks, na het laatste overgebleven lid van de onterecht beschuldigde Belmont-clan, die Oost-Europa probeerde te redden van de ondergang. De stem van de hoofdrol wordt ingesproken door Richard Armitage (Ocean's Eight). Bekijk hier waar je Castlevania kunt kijken.

Onward (4 maart)

Bioscoop


Animatiestudio Pixar komt met Onward. Zet je schrap voor valse eenhoorns, elfen, trollen, zeemeerminnen, centauren, kabouters en faunen. In een voorstedelijke fantasiewereld gaan twee tienerelfen onderzoeken of er nog steeds magie bestaat die hun vader terug kan brengen uit de dood. Van de makers van Coco en met de stemmen van Chris Pratt en Tom Holland kan het bijna niet meer fout gaan. Lees hier meer over de film Onward.

Richard Jewell (5 maart)

Bioscoop


De inmiddels 89-jarige Clint Eastwood weet van geen stoppen. Na het zeer spannende The Mule zit deze levende legende wederom in de regiseursstoel. Dit keer een waargebeurd verhaal over een beveiligingsmedewerker die tijdens de Olympische Spelen van 1996 een tas ontdekt met een paar pijpbommen erin. Hij slaat alarm, maar wordt vervolgens neergezet als terrorist. Lees hier meer over de film Richard Jewell.

Guns Akimbo (5 maart)

Bioscoop


Zeg je Daniel Radcliffe, dan zeg je Harry Potter. De Britse acteur is onlosmakelijk met de rol van tovenaarsleerling verbonden. Daar gaat nu echt verandering in komen. Deze maand twee films van deze acteur in totaal andere rollen. Later deze maand komt de gevangenisfilm Escape from Pretoria uit. Lees hier meer over de film Guns Akimbo.

Mission: Impossible - Fallout (5 maart)

Netflix


Mission Impossible bleek in één klap terug met deze Fallout. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team van de IMF moeten samenwerken met een groep oude bondgenoten. Het wordt een race tegen de klok als een missie helemaal verkeert afloopt. Bekijk hier waar je Mission: Impossible - Fallout kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Mission: Impossible - Fallout.

Spenser Confidential (6 maart)

Netflix


Spenser is net vrijgelaten uit de gevangenis. Al snel na zijn vrijlating wordt de ex-politieagent weer in de onderwereld van Boston gezogen en ontdekt hij de waarheid achter een geruchtmakende moord. Er blijkt een enorme samenzwering achter de moord schuil te gaan. Spenser probeert samen met Hawk, een MMA-vechter, de waarheid te achterhalen. Bekijk hier waar je Spenser Confidential kunt kijken.

The Protector, S3 (6 maart)

Netflix


De eerste Turkse Netflix-serie is toe aan zijn derde seizoen. In dit seizoen krijgt Hakan (Çağatay Ulusoy) het aan de stok met een nieuwe vijand genaamd The Vizier. Bekijk hier waar je The Protector kunt kijken.

Amazing Stories, S1 (6 maart)

Apple TV+


Een reboot van de gelijknamige serie uit de jaren tachtig van Steven Spielberg. Elke aflevering vertelt een compleet nieuw verhaal waarin een doodnormaal persoon belandt in een wonderbaarlijke situatie. Ook deze serie is ontwikkeld door Spielberg. Bekijk hier waar je Amazing Stories kunt kijken.

The Inner Circle, S1 (8 maart)

NPO Start


In The Inner Circle komen alle belangrijke politici uit Zweden bij elkaar naar aanleiding van het gerucht dat de huidige premier Elvira Kropp (Anna Bjelkerud) overweegt af te treden.

De Belofte van Pisa (10 maart)

Videoland


Op zijn 21ste schreef Mano Bouzamours zijn spraakmakende romandebuut dat een bestseller werd. Nu is het verhaal op het witte doek te zien met een fantastische rol voor Shahine El-Hamus als Sam, een jongen die leeft met zijn strenge islamitische familie. Hij moet schakelen tussen misdaad, liefde, vriendschap en dromen. Bekijk hier waar je De Belofte van Pisa kunt kijken.

9-1-1: Lone Star (11 maart)

FOX


Owen Strand is een geraffineerde brandweerman uit Manhattan. Hij is de enige overlevende van zijn kazerne tijdens de aanslag van 11 september 2001. Aangezien hij bekend is met het proces van wederopbouw besluit hij samen met zijn zoon naar Austin te verhuizen om een brandweerkazerne te helpen herbouwen. Voor de kijkers van de Oscars dit jaar zal deze serie bekend voorkomen. Bekijk hier waar je 9-1-1: Lone Star kunt kijken.

On My Block, S3 (11 maart)

Netflix


In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan. Samen vinden ze hun weg door de triomfen en de pijn van het leven. Bekijk hier waar je On My Block kunt kijken.

My Spy (12 maart)

Bioscoop


Deze komische actiefilm gaat over JJ (Dave Bautista), een belangrijke CIA-agent. Als een missie vreselijk uit de hand loopt, krijgt hij nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een levensgevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. De negenjarige Sophie heeft hem door, en belooft hem niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt. Lees hier meer over de film My Spy.

Lost Girls (13 maart)

Netflix


Wanneer haar dochter Shannan vermist wordt gaat Mari Gilbert uit New York op onderzoek uit. In de bossen doet ze een gruwelijke ontdekking wanneer ze op de lichamen van andere meisjes stuit. Deze blijken zich te hebben opgehouden in de seksindustrie en zijn vermoord door de seriemoordenaar die Long Island onveilig maakt. Bekijk hier waar je Lost Girls kunt kijken.

Kingdom, S2 (13 maart)

Netflix


Deze Zuid-Koreaanse horrorserie. Wanneer een vervallen koninkrijk plots getroffen wordt door een mysterieuze plaag, moet de verguisde kroonprins Yi Chang (Ju Ji-hoon) op onderzoek uit. Bekijk hier waar je Kingdom kunt kijken.

Overspel, S1-3 (13 maart)

Videoland


De bekende en veelgeprezen Nederlandse serie Overspel komt in zijn geheel beschikbaar op Videoland. De jonge fotografe Iris Hoegaarde is acht jaar getrouwd met Pepijn van Erkel, een succesvolle Officier van Justitie. Dan wordt ze tot over haar oren verliefd op Willem Steenhouwer. Bekijk hier waar je Overspel kunt kijken.

Elite, S3 (13 maart)

Netflix


De nieuwe seizoenen van Elite volgen elkaar in rap tempo op. In september vorig jaar kwam het tweede seizoen uit, de derde volgt nu. De serie draait om de klassenstrijd tussen verschillende jongeren op een zeer exclusieve school. Bekijk hier waar je Elite kunt kijken.

Ben Hur (15 maart)

Videoland


Judah Ben-Hur is een Joodse prins die valselijk beschuldigd wordt door zijn geadopteerde broer Messala. Hij verliest alles en moet jaren verblijven op een Romeins slavenschip. Vervolgens gaat hij de strijd aan tegen het Rijk, en de man die hem verraden heeft, in een grote strijdwagenrace. Bekijk hier waar je Ben Hur kunt kijken.

Westworld, S3 (16 maart)

Ziggo


Het futuristische pretpark Westworld is een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïden die "Hosts" worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die "Nieuwkomers" (of ook "Gasten") worden genoemd. Bekijk hier waar je Westworld kunt kijken.

John Wick Chapter 3: Parabellum (16 maart)

Netflix


John Wick (Keanu Reeves) had eigenlijk geëxecuteerd moeten worden, maar de hoogste baas van het Continental, Winston (Ian McShane), gaf hem een uur voorsprong voordat zijn lidmaatschap ingetrokken zou worden en hij buitengesloten zou worden. Bekijk hier waar je John Wick Chapter 3: Parabellum kunt kijken.

21 Jump Street (16 maart)

Videoland


Schmidt en Jenko zijn helemaal klaar met hun leven als pubers. Ze sluiten zich aan bij de politie en de geheime eenheid 'Jump Street' en gebruiken hun jeugdige verschijning om undercover te gaan bij een lokale middelbare school. Wanneer ze hun wapens en badges inruilen voor rugzakken, riskeren Schmidt en Jenko hun levens om een gewelddadige en zeer gevaarlijke drugsbende op te sporen. Bekijk hier waar je 21 Jump Street kunt kijken.

The Plot Against America, S1 (17 maart)

Ziggo


In 1940 wordt Charles A. Lindbergh, een heldhaftige vliegenier en hondsdolle isolationist, tot president verkozen in plaats van Franklin D. Roosevelt. Voor een jongen die opgroeit in Newark is de verkiezing van Lindbergh de eerste in een reeks tegenslagen die zijn kleine, veilige gedeelte van Amerika dreigt te vernietigen - en daarmee zijn moeder, zijn vader en zijn oudere broer. Bekijk hier waar je The Plot Against America kunt kijken.

Wat Is Dan Liefde (17 maart)

Videoland


Een film met de sympathieke, sexy en misschien wel de grappigste actrice van Nederland: Elise Schaap. In deze film lijkt ze toch een andere gedaante aan te nemen: een wolf in schaapskleren en dat doet ze ook erg goed. Bekijk hier waar je Wat Is Dan Liefde kunt kijken.

A Quiet Place - Part II (19 maart)

Bioscoop


De horrorfilm A Quiet Place (staat gewoon op Netflix) was misschien wel de meest verrassende en bloedstollende film uit het jaar 2018. Met een waanzinnige trailer gaat het verhaal nu door! De cast keert terug met natuurlijk de fantastische Emily Blunt in de hoofdrol. Maar ook Cillian Murphy (Peaky Blinders) doet mee. Doodstil zijn, anders wordt je opgehaald. Lees hier meer over de film A Quiet Place: Part II.

The Letter for the King (20 maart)

Netflix


Naar het bekende Nederlandse boek (De Brief van de Koning) van schrijfster Tonke Dragt, met Amir Wilson in de hoofdrol en Nederlanders Yorick van Wageningen en Gijs Blom in de cast. Bekijk hier waar je The Letter for the King kunt kijken.

Dare Me, S1 (20 maart)

Netflix


Cheerleadercoach Colette French gaat naar een middelbare school om de groep cheerleaders naar een hoger niveau te brengen. Wanneer later een schokkende misdaad wordt gepleegd, worden de meisjes tot het uiterste gedreven. Bekijk hier waar je Dare Me kunt kijken.

Freud, S1 (23 maart)

Netflix


Freud speelt zich af in het Wenen van 1886, wanneer Sigmund Freud (de grondlegger van de psycho-analyse wordt gespeeld door Robert Finster) stuit op hevige weerstand naar aanleiding van zijn omstreden theorieën. Bekijk hier waar je Freud kunt kijken.

Tell Me A Story, S2 (25 maart)

Videoland


De anthologische serie neemt 's werelds meest geliefde sprookjes en brengt deze als donkere en verdraaide psychologische thrillers. Thema's als liefde, verlies, leed en moord staan hierbij centraal. Bekijk hier waar je Tell Me A Story kunt kijken.

Mulan (26 maart)

Bioscoop


De klapper van de maand is absoluut Disney's Mulan in een nieuwe jas. Met een waanzinnige trailer, werkelijk prachtige muziek plus grote decors en internationale cast. Het wereldberoemde verhaal over de heldhaftige jonge vrouw die uit liefde voor haar familie en land alles riskeert om één van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend. Lees hier meer over de film Mulan.

Ozark, S3 (27 maart)

Netflix


Het derde seizoen van Ozark pikt vijf maanden na het einde van seizoen 2 de draad weer op. Wendy (Linney) wil erg graag het 'casino op water' uitbreiden met de hulp van het kartel, terwijl Marty (Bateman) de boel liever de boel laat. Bekijk hier waar je Ozark kunt kijken.

Django Unchained (31 maart)

Netflix


Quentin Tarantino kwam dit jaar met zijn negende film, Once Upon a Time in Hollywood. De zevende Tarantino (en door sommigen ook wel de beste genoemd) komt deze maand op Netflix. Bekijk hier waar je Django Unchained kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV