Zondag op NPO 2: In Europa over bootvluchtelingen

Zondag op NPO 2: In Europa over bootvluchtelingen
Europa wordt overspoeld door vluchtelingen

Kijktip :

Zondag behandelt de documentairereeks In Europa één van de grote problemen van de afgelopen jaren: bootvluchtelingen. Europa wordt letterlijk en figuurlijk overspoeld door mensen die op de vlucht zijn voor geweld, economische vluchtelingen en gelukszoekers.

Tienduizenden verdronken
De afgelopen twintig jaar zijn tienduizenden mensen op gruwelijke wijze verdronken in de Middellandse Zee, tijdens hun poging het geluk te vinden op het Europese vasteland. Ze steken het water over in overvolle bootjes en een kapitein die ze in zo'n situatie niet redt, is strafbaar. Maar wat gebeurt er als je ze wél redt? In deze aflevering hoor je het bizarre verhaal van Stefan Schmidt.

Gevaren
Hij redde een aantal vluchtelingen, maar mocht ze vervolgens niet aan land brengen. Eén van hen was Abdul Aziz. Toen hij eenmaal aan land was, werd hij direct weer teruggestuurd naar Afrika. Abdul gaf echter niet op en wist een paar jaar in Europa te blijven. Nu geeft hij in Ghana voorlichting aan jongeren over de gevaren van migratie naar Europa. Verder komt ook het verhaal van Pia Klemp aan bod.

De aflevering van In Europa over bootvluchtelingen is op zondag 16 februari om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van In Europa terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag op NPO 2: In Europa over bootvluchtelingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV