Prachtige dramafilm About a Boy dinsdag te zien op SBS 9

Prachtige dramafilm About a Boy dinsdag te zien op SBS 9
Film ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Hugh Grant stond begin deze eeuw nog bekend als de ietwat sullige romanticus uit Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, maar dat hij wel degelijk kan acteren bewees Grant met About a Boy. Deze prachtige dramafilm is dinsdag te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Will Freeman (gespeeld door Grant) leidt een luizenleventje en heeft een hekel aan verantwoordelijkheden. Dan zul je altijd zien dat je ze in de schoot geworpen krijgt: Will ontmoet per ongeluk de twaalfjarige Marcus (Nicholas Hoult), het zoontje van de alleenstaande moeder Fiona (Toni Collette) - die suïcidale neigingen heeft. Marcus besluit dat zijn moeder een vriendje nodig heeft en lijkt in Will de uitverkorene te hebben gevonden. Will en Fiona passen echter totaal niet bij elkaar, maar na een tijdje lijken ze toch naar elkaar toe te groeien.

Koning van de romcoms
We mogen Hugh Grant gerust omschrijven als de absolute koning van de (Britse) romcom. Naast Four Weddings and a Funeral en Notting Hill speelde hij namelijk ook in kaskrakers als Bridget Jones's Diary en Love Actually. De ietwat stijve en soms hilarische acteur heeft echter ook daadwerkelijk talent; dit schemerde in 1987 al door in de film Maurice, en de afgelopen jaren werd hij zelfs drie keer genomineerd voor een BAFTA Award - onder meer voor zijn rol als schurk in Paddington 2. Ook in About a Boy laat hij geweldig acteerwerk zien.

About a Boy (2002) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 10 maart om 23.00 uur te zien op SBS 9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV