Schitterende science fiction-film Star Trek zie je dinsdag op RTL 7

Schitterende science fiction-film Star Trek zie je dinsdag op RTL 7
Film ook te streamen via Prime Video

Kijktip :

Nadat Star Trek behoorlijk aan populariteit had ingeboet door de matige kwaliteit van de laatste twee films, Insurrection (1998) en Nemesis (2002), besloot J.J. Abrams de franchise nieuw leven in te blazen. Pardoes leverde hij wellicht de beste Star Trek-film aller tijden af. De film is dinsdag te zien op RTL 7 en te streamen via onder meer Prime Video.

Het verhaal
James Tiberius Kirk (gespeeld door Chris Pine) is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock (Zachary Quinto). Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen dezelfde kant op staan om de missie te laten slagen.

Nieuw begin
Met Star Trek ging Abrams terug naar het begin: het moment waarop Kirk en Spock elkaar leren kennen. De regisseur had zijn sporen al verdiend als bedenker van de series Alias en Lost en in zijn handen groeide de film uit tot een enorme blockbuster. Ook de critici waren laaiend enthousiast en Star Trek kreeg maar liefst vier Oscarnominaties - meer dan welke Star Trek-film ook. Alleen de Oscar voor Beste Make-up werd binnengesleept. In de bijrollen zien we een aantal bekende gezichten: onder anderen Zoe Saldana, Simon Pegg en Winona Ryder spelen mee in deze film.

Star Trek (2009) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op dinsdag 20 oktober om 20.30 uur te zien op RTL 7.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterende science fiction-film Star Trek zie je dinsdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen