Angstaanjagende monsterfilm Cloverfield vrijdag te zien op Spike

Angstaanjagende monsterfilm Cloverfield vrijdag te zien op Spike
Film ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De trend lijkt nu weer een beetje voorbij te zijn, maar na de release van The Blair Witch Project (1999) volgde er een stortvloed aan zogenaamde found footage-films. Binnen het enorme aanbod is Cloverfield één van de hoogtepunten. De film is vrijdag te zien op Spike en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Cloverfield begint vrolijk, als een aantal jonge New Yorkers een verrassingsfeest geeft voor hun vriend Rob, die binnenkort naar Japan vertrekt. Zijn vriend Hud neemt de videocamera ter hand en vraagt iedereen om een afscheidswoordje. Plotseling lijkt er een aardbeving plaats te vinden, waardoor grote paniek ontstaan onder de feestgangers. Iedereen wil zo snel mogelijk Manhattan verlaten en langzaam maar zeker komen ze erachter dat het geen aardbeving was, maar dat New York wordt aangevallen... maar door wat?

Bloedstollende tocht
Wat volgt is een bloedstollende tocht door nachtelijk New York, allemaal vastgelegd op een simpele videocamera (de film stamt uit 2008, dus filmen met een smartphone was nog niet mogelijk). Het levert een geweldige film op, die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien. Cloverfield leunt niet op bekende acteurs of grote filmsterren, en ook de beelden van het monster blijven beperkt - maar als het eenmaal zichtbaar wordt, is het werkelijk angstaanjagend. Door middel van suggestie, een spannend verhaal en fantastische geluidseffecten blijft de angst er echter goed in zitten.

Cloverfield (2008) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 3 april om 20.30 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Angstaanjagende monsterfilm Cloverfield vrijdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen