Documentaire Wilders binnenkort op NPO 2

Documentaire Wilders binnenkort op NPO 2
Unieke beelden uit gesloten leven

Na Viceland zendt ook de NTR de documentaire met exclusieve beelden uit het leven van Geert Wilders uit. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar volgde de Amerikaanse regisseur Stephen Morse de PVV-leider vier maanden lang. Voor het eerst zal de gehele film van 90 minuten op tv te zien zijn. De versie die Viceland gisteren uitzond was een ingekorte versie van een uur. De film Wilders wordt op woensdag 11 oktober om 22:55 uur op NPO 2 uitgezonden.

Politicus Geert Wilders wordt al twaalf jaar lang 24 uur per dag beveiligd vanwege reële doodsbedreigingen. Filmmaker Stephen Morse kreeg de kans om Wilders in aanloop naar de verkiezingen in Nederland te volgen. Na de overwinning van Trump in de Verenigde Staten en de brexit in het Verenigd Koninkrijk leek de kans op een overwinning van de PVV te stijgen.

Morse kreeg Wilders van een andere kant te zien. Hij vertelt persoonlijke dingen over zijn jeugd, huwelijk en zijn poezen. Ook wandelt hij tussen de beveiligers in zijn favoriete park en is te zien hoe hij een kogelvrij vest aantrekt. Naast beelden van Wilders is ook commentaar van historici, journalisten en schrijvers over Wilders en zijn ideeën te zien.

De NTR benadrukt dat Wilders geen actueel document is, omdat de film niet ingaat op de ontwikkelingen na de verkiezingen. Het is vooral een bijzonder inkijkje in het leven van Geert Wilders.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV