Dinsdag 18 februari in Hier zijn de Van Rossems: Bergen op Zoom

Dinsdag 18 februari in Hier zijn de Van Rossems: Bergen op Zoom
Op bezoek in Noord-Brabant

Kijktip :

Na Zutphen en Gouda wordt deze week de Brabantse stad Bergen op Zoom vereerd met een bezoekje van Maarten, Sis en Vincent van Rossem. Wat vinden de knorrepotten van de plaats die op het kruispunt tussen Nederland, Zeeland en België ligt?

Handelsstad
Bergen op Zoom is een eeuwenoud kruispunt tussen de drie gebieden en van essentieel belang voor de handel. Het was ooit dan ook een grote handels- en vestingstad. Vandaag de dag zijn de sporen daarvan nog altijd terug te vinden, en ook de Van Rossems besteden hier uitgebreid aandacht aan. Voorbeelden zijn de spectaculair gerestaureerde vestingwerken en het rijke Markiezenhof.

Stadspaleis
Het Markiezenhof is het vijftiende-eeuwse stadspaleis van Bergen op Zoom. Hier maken Maarten, Sis en Vincent kennis met onder meer "Jan met de lippen", een gigantische schouw en een schitterende maquette van de stad. En tot groot plezier van de broers bevindt zich op de zolder het kermismuseum. Dit roept nostalgische gevoelens bij ze op.

De aflevering van Hier zijn de Van Rossems over Bergen op Zoom is op dinsdag 18 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag 18 februari in Hier zijn de Van Rossems: Bergen op Zoom of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV