Recensie: The Last Thing He Wanted is politieke thriller met zeer trage start

Recensie: The Last Thing He Wanted is politieke thriller met zeer trage start
Met Anne Hathaway en Ben Affleck

Film :

Vanaf 21 februari staat de nieuwe film The Last Thing He Wanted op Netflix. Een Oscargenomineerde regisseur, plus een verfilming van het gelijknamige boek van een literair icoon en fantastische cast. Dan moet het toch wel goed komen zou je zeggen? Lees hier de filmrecensie van The Last Thing He Wanted.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nooit meer naar huis?
Het verhaal gaat over de journaliste Elena McMahon (Anne Hathaway), die werkt voor The Washington Post. Tijdens de voorverkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap van 1984 neemt ze ontslag om voor haar zieke vader, Richard McMahon (Willem Dafoe), te zorgen. Wanneer ze als opdracht van haar vader de taak krijgt om hem als wapenhandelaar te vervangen, belandt ze in een internationaal complot.

Anne Hathaway in de thriller 'The Last Thing He Wanted'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
The Last Thing He Wanted is een verfilming van het gelijknamige boek van literair icoon in de VS, Joan Didion. Geregisseerd door Dee Rees, bekend van het succesvolle en Oscargenomineerde Netflix-drama Mudbound. En dan nog een sterrencast met Anne Hathaway, Willem Dafoe en Ben Affleck. Gek genoeg is het resultaat toch zeer matig. De balans van de film is ver te zoeken: na een slaapverwekkende eerste uur vraag je constant af waar dit verhaal naar toe gaat. Pas op het einde (laatste kwartier) gaat dan weer veel te snel met heel wat onbeantwoorde vragen als gevolg. De trailer is spannend, de film is dat uiteindelijk niet en dat is bijzonder jammer. Anderhalve ster.

Cast
Naast Anne Hathaway (Dark Waters) en Ben Affleck (Gone Girl) zijn ook Willem Dafoe (The Lighthouse) en Rosie Perez (The Dead Don't Die) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Dee Rees (Mudbound).

The Last Thing He Wanted is vanaf 21 februari 2020 op Netflix te zien. Genre: Politiek, Misdaad, Drama. Tijdsduur: 120 minuten. IMDb-score 4,5.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Last Thing He Wanted is politieke thriller met zeer trage start of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV