Recensie: The Call of the Wild (Het Wilde Avontuur) is overduidelijke CGI in sfeervolle wereld

Recensie: The Call of the Wild (Het Wilde Avontuur) is overduidelijke CGI in sfeervolle wereld
Harrison Ford laat zijn grote klasse blijken

Film :

Vanaf donderdag 20 februari draait de nieuwe film The Call of the Wild in de Nederlandse bioscopen. De eerste 'echte' film van Harrison Ford sinds Blade Runner 2049 moet er eentje worden voor het grote publiek. Maar overleeft deze film zijn eigen gegraven graf? Lees hier de filmrecensie van The Call of the Wild.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Buck
Het verhaal gaat over de prachtige hond Buck. Hij heeft een goed leven als huisdier bij een familie in Santa Clara, California. Maar op een dag wordt Buck ontvoerd. Hierdoor komt hij terecht in het ijskoude Yukon, ook wel bekend als ‘de laatste plek op aarde’.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Toch zonde dat Disney deze eerste film onder de vlag van haar nieuwe studio, 20th Century Studios, niet de marketingcampagne heeft gegeven die deze film verdiend. Zo zal deze film toch lastig te vinden zijn voor het grote publiek. Daartegenover staat wel dat deze film niet erg veel te bieden heeft: Een verhaal die mooi en ontroerend, maar te rechtlijnig is. Een CGI-hond waar we erg aan moeten wennen, maar wel de last van "hoofdpersoon zijn" op zich moet dragen. Overigens is de prestatie van Harrison Ford dan wel weer weergaloos. Voor ouders en kinderen een aanrader voor in de voorjaarsvakantie, maar voor de kritische filmkijker geen aanrader. 2,5 ster. Overigens is er voor de liefhebbers van dit genre wel een andere aanrader: De Disney+ Original Togo.

Bekijk hier alle kijktips voor de voorjaarsvakantie.

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Karen Gillan (Jumanji: The Next Level) spelen ook Dan Stevens (Beauty and the Beast), Bradley Whitford (Get Out) en Cara Gee (The Expanse) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris Sanders (How To Train Your Dragon).

The Call of the Wild is vanaf 20 februari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Familie. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score: 6,9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Call of the Wild (Het Wilde Avontuur) is overduidelijke CGI in sfeervolle wereld of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV