Prachtige docu Het vermoorde theater zie je woensdag op NPO 2

Prachtige docu Het vermoorde theater zie je woensdag op NPO 2
Het Joodse Gosset Theater in Moskou

Kijktip :

Woensdagavond (19 februari) is op NPO 2 de prachtige documentaire Het vermoorde theater te zien. Hierin staat de opkomst, bloei en ondergang van het Joodse Gosset Theater in Moskou centraal.

Roerige periode
In 1921, tussen de twee Russische Revoluties in en tijdens één van de roerigste periodes uit de Russische geschiedenis, opent het Joodse Gosset Theater haar deuren in de hoofdstad Moskou. In korte tijd groeit het uit tot een drukbezochte ontmoetingsplek voor Joodse schrijvers, kunstenaars en theatermakers. De bloeiperiode kwam echter al gauw ten einde.

Stalin
Onder het stalinistische bewind viel het theater namelijk in ongenade. Schrijvers en acteurs werden veroordeeld en beschuldigd van hoogverraad. Zo werd, samen met hen, het theater 'vermoord'. In 1949 sloot het Gosset Theater voorgoed zijn deuren. In deze aangrijpende documentaire neemt acteur Vincent van der Valk de kijker mee naar de eerste helft van de twintigste eeuw.

De documentaire Het vermoorde theater is op woensdag 19 februari om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Het vermoorde theater terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Het vermoorde theater zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV