Dinsdag in Op1: Danny de Munk, Burgemeester Aboutaleb en meer

Dinsdag in Op1: Danny de Munk, Burgemeester Aboutaleb en meer
Dit zijn de gasten van dinsdag 18 februari 2020

Kijktip :

Vanavond, dinsdag 18 februari, staan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana weer centraal in de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van dinsdag 18 februari

  • Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) onderschrijft de bevindingen van de AIVD dat een kleine groep orthodoxe moslims veel invloed uitoefent op de Nederlandse moskeeën. Hij deed gisteren openhartig zijn verhaal voor de parlementaire onderzoekscommissie in de Tweede Kamer naar beïnvloeding van moskeeën en andere islamitische organisaties door onvrije landen. Nu is vanwege zijn uitspraken een petitie tegen hem begonnen. Vanavond is hij te gast in Op1.

  • Steeds meer burgemeesters roepen op tot een landelijk verbod op het dragen van messen door minderjarigen, maar minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus ziet daar niets in. Want hoe zit het dan bijvoorbeeld met een aardappelschilmesje? Daar kun je ook verkeerde bedoelingen mee hebben. Burgemeester Aboutaleb legt de verantwoordelijkheid bij de ouders en geeft hen 2.500 euro boete als hun kind voor de tweede keer wordt opgepakt met een mes op zak. Vanavond bij Op1 is hij te gast, samen met puberexpert Marina van der Wal en strafrechtadvocaat Gerald Roethof.

  • Als er iemand een afwisselende carrière achter de rug heeft, dan is het Danny de Munk. We hebben hem voorbij zien komen in vele films en musicals. Hij scoorde nummer 1-hits met ‘Krijg toch allemaal de klere’ en ‘Vrienden voor het leven’. Hij had zelfs een reallifesoap en bedacht het nieuwe muziekgenre Nederdance. Nu heeft hij een single uit die hem, zoals hij zelf zegt, terugbrengt naar zijn roots. We blikken vanavond terug op zijn 38 jaar in het vak, met een speciaal tintje: de Amsterdammer wordt morgen 50 jaar.

  • Het bericht dat iemand een einde aan zijn eigen leven heeft gemaakt, slaat in als een bom. Maar wat veelal onbekend en in de taboesfeer blijft, zijn de vele mislukte suïcidepogingen. Dagelijks zijn er in Nederland ongeveer 270 mensen die een poging doen om een einde aan hun leven te maken. Ervaringsdeskundige Frank Schaake interviewde 24 van deze overlevenden over hun suïcidale perioden, voor zijn boek ‘24 van de 100.000’. Vanavond bij Op1 zijn drie van hen zo dapper om hun verhaal te vertellen: Eva Verloop, Michiel Verheul en Koos de Boed.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Danny de Munk, Burgemeester Aboutaleb en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV