Donderdag in Zembla: onderzoek naar fatale Boeing-vliegtuigen

Donderdag in Zembla: onderzoek naar fatale Boeing-vliegtuigen
Steeds meer ongelukken met vliegtuigmerk

Kijktip :

Al ruim honderd jaar is het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Boeing één van de grootste spelers in de internationale vliegbranche. De laatste tijd liggen ze echter behoorlijk onder druk, vanwege twee fatale ongelukken. Zembla gaat op onderzoek uit.

737 MAX
Het nieuwste model van Boeing is de 737 MAX, maar dit vliegtuig staat al bijna een jaar aan de grond. Belangrijkste oorzaak: twee fatale ongelukken, waarbij 346 mensen om het leven kwamen. Zembla spreekt met onder anderen de Nederlandse Huguette Debets. Deze moeder van drie jonge kinderen verloor haar man door een crash in Ethiopië.

Vliegende doodskisten
Debets voert een lange, zware strijd tegen Boeing, zowel op juridisch als persoonlijk vlak. De camera's van Zembla volgen haar tijdens dit slopende proces en onderzoekt waarom deze 'vliegende doodskisten', zoals een Amerikaanse senator ze noemt, eigenlijk in het luchtruim werden toegelaten - als er aantoonbaare problemen mee zijn.

De aflevering van Zembla over de fatale Boeing-vliegtuigen is op donderdag 20 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zembla terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Zembla: onderzoek naar fatale Boeing-vliegtuigen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV