Prachtige docu Leftover Women zie je donderdag op NPO 2

Prachtige docu Leftover Women zie je donderdag op NPO 2
Chinese vrouwen staan onder zware druk

Kijktip :

Waar jongeren in Nederland steeds later trouwen en samenwonen - als ze dat überhaupt al doen - is de cultuur in miljardenland China heel anders. Daar wordt je als single, 25-jarige vrouw al beschouwd als een oude vrijster. De prachtige documentaire Leftover Women onderzoekt hoe het er in China aan toe gaat.

Sociale druk
Hoe gaan jonge, Chinese vrouwen om met deze enorme sociale druk en hoe vinden ze een man van hetzelfde opleidingsniveau? In Leftover Women worden drie ongehuwde, hoogopgeleide vrouwen van rond de dertig jaar gevolgd: Qiu Hua Mei, een advocaat van 34, de 28-jarige Xu Min, die bij de radio werkt, en Gai Qi, 36 jaar en assistent-professor in Beijing.

Sheng nu
Ze mogen dan een succesvolle carrière hebben, ze worden - vooral door hun leeftijd - gezien als 'leftover women'. Er is in China zelfs een speciale term in het leven geroepen om ongetrouwde vrouwen tussen de 25 en 30 jaar met een hoge opleiding aan te duiden: 'sheng nu'.

De documentaire Leftover Women is op donderdag 20 februari om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Leftover Women terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Leftover Women zie je donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV