Nieuw seizoen De kijk van Koolhoven begint vrijdag op NPO 3

Nieuw seizoen De kijk van Koolhoven begint vrijdag op NPO 3
Filmmaker Martin Koolhoven geeft college

Kijktip :

De eerste reeks van De kijk van Koolhoven, het filmprogramma waarin regisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) college geeft over zijn favoriete genres, was een groot succes. Vanaf vrijdag 21 februari is het tweede seizoen wekelijks te zien op NPO 3.

Van misdaadfilms tot buitenaardse wezens
In het nieuwe seizoen van De kijk van Koolhoven komt er weer een breed spectrum aan films en genres voorbij. Zo bespreekt Koolhoven onder meer de beste Europese misdaadfilms en kijkt hij hoe buitenaardse wezens in films worden geportretteerd. Ook worden er maar liefst twee uitzendingen gewijd aan de "American gangster" en gaat hij tot slot in op tijdreisfilms. Dit alles aan de hand van sprekende voorbeelden als Ben-Hur, The Godfather, Once Upon a Time in America, Back to the Future, Spider-Man: Into the Spider-Verse en nog veel meer.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering gaat Koolhoven dieper in op het fenomeen prequels en remakes. De hausse aan prequels, sequels en remakes die Hollywood momenteel teistert kan een reden tot klagen zijn, maar Koolhoven probeert uit te leggen waarom sommige films zich beter lenen voor een vervolg dan andere. Het biedt naast valkuilen namelijk ook tal van mogelijkheden, zoals te zien is aan de hand van verschillende voorbeelden. In deze aflevering bespreekt Koolhoven films als The Wizard of Oz, Goldfinger, Raiders of the Lost Ark, The Thing en Terminator 2: Judgment Day.

Het nieuwe seizoen van De kijk van Koolhoven is vanaf vrijdag 21 februari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van De kijk van Koolhoven terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen De kijk van Koolhoven begint vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV